Rikolto Café Averbode

U wordt ontvangen in 'Het Moment', het belevingscentrum van de abdij, door:

  • Eric Seghers, liep dit jaar de 20km door Brussel voor Rikolto en is drijvende kracht achter 'de abdijtafels', een project ten voordele van Rikolto.
  • Abt Marc Fierens

Een samenwerking met Rikolto lag voor de hand. De abdij heeft een eeuwenlange traditie in duurzame landbouw. Goed eten en de duurzame productie ervan, zit in ons DNA. Ook wij willen op onze manier stilstaan bij de manier waarop we als maatschappij omgaan met voeding en alles wat daarbij hoort.

Eric Seghers

Programma

  • 19u: we ontvangen je in Het Moment, het belevingscentrum van de abdij, met proevertjes van abdijproducten.
  • 19u45: abt Marc Fierens, Eric Seghers en Jan Wyckaert delen een tafel voor een warm gesprek.
  • 20u30: Voorstelling van het project 'de abdijtafels'.
  • 21u: avondbezoek aan de abdijhoeve.

Zin in een hapje en een drankje? Je kan voor 7.5 euro deelnemen aan het buffet met proevertjes van de abdijboerderij. Drankbonnentjes voor verschillende warme en koude dranken (o.a. huisgebrouwen abdijbieren) zijn te koop aan het onthaal.

Iedere bezoeker van het Rikolto Café krijgt een reep chocolade mee naar huis die ons zeer nauw aan het hart ligt. Over de herkomst van deze reep bestaat geen twijfel, net als over de smaak - die is heerlijk. Maar het verhaal achter dit product is minstens even sterk… en smaakt naar veel meer.

Het verhaal achter de 'Nicaragua'-chocolade

Waar moet je zijn?

Het Moment, Herseltsebaan 2, Scherpenheuvel-Zichem (aan de abdij van Averbode)

Kom je mee aan onze tafel zitten? Schrijf je hier in!

Filip Cuypers
Filip Cuypers
Vrijwilligerscoördinator Antwerpen
0485/57.54.66