Lagere scholen

Aanbod voor lagere scholen

De gemiddelde leeftijd van een boer is 60 jaar. Voor de leerlingen is dat de leeftijd van hun grootouders! Waar blijven de jongeren? Waarom willen ze geen boer meer zijn? Oei...wie zorgt er dan voor dat er lekker en gezond eten op ons bord ligt?

In Peru staat een groep jonge boeren klaar die het werk van hun ouders en grootouders willen verderzetten. Rikolto (Vredeseilanden) ondersteunt deze jonge koffie- en cacaoboeren om ondernemende professionals te worden. Zo verdienen ze een beter inkomen en stellen ze de toekomst van ons voedsel veilig.

Steun de campagne van Rikolto (Vredeseilanden), Doe een actie met je school!

  • Download de lesmap over jonge boeren in Peru met een kookles, een liedje en tips & tricks om in je klas rond Rikolto (Vredeseilanden) te werken.

  • Voor de derde graad is er een nieuwe kortfilm over Peru, 'Elvira'. Voor de lagere graden maken we een aangepast fotoverhaal.

  • Nodig een gastspreker uit voor een boeiende workshop in je klas.

Contacteer de coördinator van jouw provincie voor vragen of afspraken.

Vraag de lesmap aan voor lagere scholen

De nieuwe lesmap 2017-2018 voor het lager onderwijs is beschikbaar vanaf november 2017. De lesmappen van voorgaande schooljaren kan je hier nog steeds downloaden. Laat hieronder je gegevens achter. Je ontvangt dadelijk de link om het lesmateriaal te downloaden.

Vraag een animatie aan

Deze zomer stoomden we een enthousiaste groep leerkrachten en vrijwilligers klaar om ons verhaal naar jullie leerlingen van het lager en secundair onderwijs te vertalen. Ze brengen een interactieve les op maat van de leerlingen over Rikolto (Vredeseilanden) en de nieuwe generatie boeren die klaarstaan in Peru.

Opgelet! Voorwaarde is wel dat je met de school een actie opzet voor Rikolto (Vredeseilanden). Ontdek hier een paar mogelijkheden...

Laat hieronder je contactgevens achter. We contacteren je om verder af te spreken.

Onze coördinatoren

Filip Cuypers
Filip Cuypers
Vrijwilligerscoördinator Antwerpen
0485/57.54.66
Sarah Wulbrecht
Sarah Wulbrecht
Vrijwilligerscoördinator Oost-Vlaanderen
0472/93.85.65
Dries Aelter
Dries Aelter
Coördinator West-Vlaanderen en Rikolto Classics
0491/37.14.57
An Kindermans
An Kindermans
Vrijwilligerscoördinator Limburg en Vlaams-Brabant
0484/29.16.51