Mountainbiker Frans Claes rijdt de Cape Epic

Ik kies ervoor om 50% van de ingezamelde middelen aan Vredeseilanden te schenken.
Met de overige 50% hoop ik mijn deelname aan de Cape Epic te kunnen financieren.

Waarom kies ik voor Vredeseilanden en de koffieboeren in Congo?

Mijn grootouders hebben het bedrijf Java-koffie opgestart. Toen ik klein was, konden ze niet begrijpen dat ik geen koffie dronk. Ondertussen ben ik een fervente koffieliefhebber. En dit is mijn manier om iets terug te doen voor de boeren die ervoor zorgen dat we ook in de toekomst kunnen blijven genieten van een heerlijke kopje duurzaam geproduceerde koffie.

Hier lees je meer over het koffieproject...

Mijn weg naar de Cape Epic

50% van het geld dat ik inzamel, gaat naar Vredeseilanden. Met 7.000 euro kunnen zij één microwasstation opzetten en 100 boeren een jaar lang coachen om hun koffie ter plaatse te verwerken en samen op de markt te brengen.

Meer info op mijn website...

De andere 50% gebruik ik om mijn weg naar de Cape Epic te financieren. Alles samen (materiaal, reiskosten, stages) ben ik hiervoor op zoek naar 10.000 euro.

Meer info op mijn website...

Steun mijn weg naar de Cape Epic én daarbij de koffieboeren in Congo! Stort een mooi bedrag op mijn rekeningnummer: BE88 9730 8630 1641 met vermelding Cape Epic Vredeseilanden. Ik stort aan het begin van elke maand 50% door naar Vredeseilanden en zorg ervoor dat jullie een fiscaal attest krijgen van Vredeseilanden.

Fiscaal attest?

Door de fifty-fifty regeling met Vredeseilanden, krijg je pas een fiscaal attest voor giften vanaf 80 euro. Daar moet je dus mee rekening houden.

Hartelijk dank voor alle steun!
Frans Claes
Belgisch kampioen XC Marathon 2015 & 2016
10e plaats Cape Epic 2017
1st World Series Marathon Ranking 2017