Meer Vredeseilanden

Bijna 600 mensen kwamen op 30 september proeven van méér Vredeseilanden. Vredeseilanden pakt het namelijk resoluut anders aan. Niet meer van hieruit bepalen wat er ginder gebeurt, nee, als eerste Vlaamse NGO worden we een internationale netwerkorganisatie. We pakken deze wereldwijde uitdagingen echt samen aan, bepalen samen hoe we de toekomst vorm gaan geven. Hiermee spelen we in op de realiteit van vandaag. Vlaanderen staat niet langer boven, maar naast de andere regio’s. Een logische stap waarmee we trouw blijven aan de basiswaarden én de pioniersmentaliteit van onze organisatie. Om deze nieuwe stap nog meer kracht bij te zetten - en omdat een Nederlandse naam niet past bij een internationaal netwerk - doen we dat vanaf heden ook onder een nieuwe naam: Rikolto.

Jan Wyckaert legt u uit waarom.

Vredeseilanden (Rikolto) wil duurzame verandering. We bouwen bruggen tussen alle spelers en zoeken manieren om de voedselindustrie transparanter te maken voor iedereen. Van het veld tot op het bord. We willen de ingrediënten niet veranderen, maar het recept. Opdat iedereen kan (blijven) eten wat hij graag eet, zonder vervelende bijsmaak voor onszelf, de boeren of andere betrokkenen. Daarom hebben wij uw steun meer dan ooit nodig.

Steun Vredeseilanden (Rikolto)

Smakelijk!

De leerlingen van voedingsschool Ter Groene Poorte verzorgden (samen met Bar Stan) het eten op Méér Vredeseilanden. Hieronder delen ze hun recepten!