Goed eten voor steden

[VACATURE] Rikolto zoekt een Accounts Payable Accountant (50%)

January 18, 2024
No items found.

Wie zijn wij?

Een duurzaam inkomen voor boeren en voedzaam, betaalbaar voedsel voor iedereen: dat is waar Rikolto voor werkt.

Rikolto is een internationale netwerkorganisatie met meer dan 50 jaar ervaring in het samenwerken met boerenorganisaties en stakeholders in de voedselketen in Afrika, Azië, Europa en Latijns-Amerika.

Rikolto heeft een wereldwijd team van meer dan 200 medewerkers, gevestigd in lokale kantoren in 5 regio's over de hele wereld. We werken rond drie wereldwijde programma's: Sustainable Rice, Sustainable Cocoa & Coffee, en Good Food for Cities in 16 landen. We vormen een hecht netwerk van open en competente collega's die klaarstaan om samen te werken met iedereen die vooruit wil.

De vijf vijf regio's binnen de netwerkstructuur van Rikolto worden ondersteund door een wereldwijd ondersteuningsteam (het Global Support Team). Dit team vervult belangrijke adviserende rollen en biedt gedeelde diensten zoals financiën, monitoring & evaluatie, mensen & organisatie, communicatie en fondsenwerving voor de organisatie. Binnen dit team zijn we nu op zoek naar versterking op het vlak van financiën.

Wie zoeken we?

Rikolto is op zoek naar een halftijdse analytische, secure en betrouwbare Accounts Payable Accountant. We zoeken iemand die ons team kan vervolledigen en ondersteunen met een rugzak vol vaardigheden: nauwkeurigheid, zelfstandige werkhouding en sterke communicatieve vaardigheden. Het is belangrijk dat je van getallen houdt en je graag bezig bent met het verwerken van financiële en boekhoudkundige gegevens. Je wordt deel van een enthousiast en divers internationaal team. Wij kijken ernaar uit om je te verwelkomen in een warme omgeving.

Wat bieden wij aan?

 • Contracttype: contract van 1 jaar met mogelijkheid tot verlenging, onmiddellijke start mogelijk
 • Werkregime: halftijdse tewerkstelling, uurrooster op maat mogelijk in overleg
 • Rapporterend aan: functie rapporterend aan de Operationele Directeur, en in nauwe samenwerking met de Finance & Accounting Officer
 • Positie in de organisatie: lid van het warme, internationale Global Support Team
 • Verantwoordelijkheid: ondersteuning van het internationale Finance team van Rikolto
 • Locatie: Rikolto-kantoor in Leuven, en flexibele telewerk regeling

Jouw rol

Als toekomstige medewerker in de financiële dienst zal jij bijdragen tot een kwalitatieve en hoogwaardige boekhouding voor Rikolto International. Je werkt nauw samen met Finance and Accounting Officer en ons team in Leuven en hebt regelmatig internationale contacten met de financiële collega’s in onze regio’s.

Concreet zal je volgende verantwoordelijkheden hebben:

 • Controle en verwerking van facturen in Blue 10 (externe leveranciers, intercompany, onkostennota’s, Mastercard uitgaven, …)
 • Bijlagen toevoegen aan de facturen in Exact en Blue10
 • Update Masterdata AP in Exact
 • Voorbereiding AP betalingen in Exact
 • Assisteren bij auditprocessen – verzamelen documenten
 • Behandelen interne en externe vragen omtrent leveranciersboekhouding
 • Voorbereiden 3-maandelijkse BTW-aangifte

Jouw profiel

Kwalificaties, technische kennis en ervaring

 • Je hebt een zeer goede kennis van Belgische accounting regels door middel van een opleiding in accountancy, of een relevante werkervaring.
 • Je hebt ervaring met analytische boekhouding, bij voorkeur in een internationale context.

Vaardigheden

 • Je beschikt over goede computervaardigheden, en kan vlot werken met Office365 en Excel. Ervaring met de boekhoudsoftware Exact en Isabel zijn een pluspunt.
 • Je spreekt en schrijft goed Nederlands en Engels.

Attitude

 • Je hebt een liefde voor cijfers en gaat er op een integere manier mee om.
 • Je bent nauwkeurig, goed georganiseerd en komt afspraken na.
 • Je duikt graag in een complexe boekhouding en houdt ervan om zaken op een simpele manier uit te leggen.
 • Je bent oplossingsgericht: een moeilijke vraag is voor jou geen probleem, maar een gelegenheid om een puzzel te kraken.
 • Je kan autonoom werken, maar houdt ook van de dynamiek van een team.

Rikolto Skills

Naast de specifieke vereisten voor deze positie zijn er bij Rikolto 5 skills die we belangrijk achten voor iedere werknemer. Deze skills noemen we de ‘Rikolto skills’ en worden steeds in acht genomen bij aanwervingen en evaluaties.

Team work: we werken samen in formele en informele groepen en nemen verantwoordelijkheid voor het teamresultaat. We communiceren op een open en verbindende manier. We ontwikkelen onszelf en anderen door samen te werken.

 • In deze job betekent dit samenwerken met heel diverse teams: collega’s in België en in Latijns-Amerika, Afrika of Azië, met het financial team, meestal in het Engels, soms in het Nederlands. Je bent in staat om een boodschap over te brengen op een heldere, opbouwende en respectvolle manier. Je past je aan aan de situatie of de cultuur van je gesprekspartner en luistert op een actieve en empathische manier.

Klantgerichtheid: we zorgen ervoor dat (interne en externe) “klanten” krijgen wat ze verwachten of zelfs meer. We leveren goede kwaliteit, op een correcte, tijdige, flexibele en goed georganiseerde manier. Communicatie is essentieel. Ons doel is om tevreden klanten te hebben.

 • In deze job betekent dit afleveren en je verantwoordelijkheid nemen voor de oplossing. Goed begrijpen wat je “klanten” willen. Alles doen om daar het juiste antwoord op te vinden. Goed kunnen luisteren is daarvoor heel belangrijk.

Zelfleiderschap: we zijn ons bewust van onze sterktes en zwaktes en in staat om onszelf te reguleren.

 • Jezelf kennen, weten wat je goed kan en wat minder, open staan om te leren en te groeien. Dat is de spirit die we zoeken.

Netwerken: we herkennen kansen en bouwen actief relaties op.

 • In deze functie heb je heel diverse contacten. Veel interne contacten met je financiële collega’s maar ook met collega’s die niet thuis zijn in de wereld van balansen, kostenplaatsen en boekhoudkundige codes. Extern ben je gesprekspartner voor leveranciers, collega’s van andere NGO’s. Met al deze mensen ben je constant in interactie. Door uitwisseling word je sterker, leer je meer.

Ondernemerschap: op een creatieve manier nemen we initiatieven om ons eigen werk en de oplossingen die we aandragen te verbeteren.

 • Je zit vol ideeën, bent leergiering, denkt mee met collega’s van Rikolto om onze financiële procedures te verbeteren en komt met haalbare oplossingen. Je kan je collega’s ook motiveren om ze toe te passen.

Solliciteren?

Iets voor jou? Stuur dan je motivatiebrief en CV naar jobs.international@rikolto.org.

We kijken er alvast naar uit om je snel te ontmoeten!

No items found.
No items found.

Volg onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een een gratis recept voor goed eten.

Schrijf je in

Onze laatste artikels

Meer nieuws