De Warmste Wintersoep voor de Warmste Week

De warmste wintersoep

Op zoek naar een leuk actie-idee? Wat dacht je van een kop heerlijk warme wintersoep?

De Uitdaging

Wereldwijd gaat 1/3de van ons voedsel verloren. Op het veld, in de winkel en op ons bord, bij iedere stap wordt eten verspild. Eten dat we perfect kunnen consumeren. Daar kan jij iets aan doen! Maak de lekkerste én warmste wintersoep, lekker voor mens en planeet. Kies voor lokale, seizoensgebonden groenten. Of ga nog een stap verder: spreek je lokale winkel aan en red de groenten die op de afvalhoop belanden.

De Warmste Wintersoep in 3 stappen

Stap 1: schrijf je in voor de Warmste Week.
Ga naar de site van de warmste week. Registreer je actie voor Rikolto. Vanaf 18 september kan je je registreren.

Stap 2: maak de lekkerste en warmste wintersoep.
Wat zijn de juiste ingrediënten? Hoe weet ik of mijn soep lekker is voor mens en planeet? Hou zoveel mogelijk rekening met 5 principes van duurzaam eten:

  1. Eet lokaal en seizoensgebonden
  2. Iets minder vlees mag
  3. Kies voor duurzame vis
  4. Kies voor eerlijke handel
  5. Weg met wegwerp en verspilling

Wil je de strijd tegen voedselverspilling aangaan, dan kan je je lokale winkel aanspreken en vragen of ze mee willen doen met de Warmste Wintersoep. Zo kan je de groenten die niet meer verkocht raken in de winkel, verwerken in je soep. Neem ook een kijkje op onze receptenpagina,, je vindt er ook een aantal lekkere soepen.

Stap 3: verkoop je soep.
In je straat, bij je vereniging, op je werk of op je school, op de lokale markt, ... Zoek je publiek en vertel hen over je lekkere en warme soep.