De Week Voor Goed Eten

De Rikolto-campagne wordt De Week Voor Goed Eten

Ontdek hoe jij het recht op goed eten kan steunen.

Toegang tot voldoende en gezond eten is een recht… geen voorrecht. Want goed eten verandert alles. Goed eten is goed voor de boer, voor het milieu, voor het klimaat en voor ieders gezondheid. Goed eten, daar moeten we nu werk van maken. Over grenzen en generaties heen. Om dat recht op goed eten waar te maken organiseerde Rikolto van 10 tot 16 januari 2022 De Week Voor Goed Eten.

Meedoen aan De Week Voor Goed Eten kon op verschillende manieren:

De Rikolto-campagne in een nieuw hesje

De gadgetverkoop op straat uit het verleden

Het begon ooit met de ‘vredesblokjes’, toen kwamen de ‘vredesmannetjes’ die later sleutelhangers werden. Ze werden aan supermarkten en op straten en pleinen aangeboden aan voorbijgangers.

Het verkopen en kopen van een klein gadget, het was een eenvoudige manier om engagement en solidariteit in daden om te zetten. Het was de jaarlijkse ‘Campagne van Vredeseilanden’.

Anno 2021 heeft engagement en solidariteit heel andere vormen aangenomen. Voor de vrijwilligers van vandaag zijn de manieren om zich in te zetten quasi eindeloos. Van de klassieke spaghetti-avond, over wandelzoektochten, tot het intiem huiskamerconcert voor buren en vrienden, ... noem maar op. En dan hebben we het nog niet over de impact van de nieuwe media op die nieuwe vormen van engagement.

Daarom wordt de ‘Vredeseilandencampagne’ vanaf nu ‘De week voor goed eten’ van Rikolto.

Tijdens die week gaan we niet langer voor de verkoop van gadgets, maar maken we ruimte voor al die andere, nieuwe vormen van engagement.

Vragen? Contacteer ons!

Filip Cuypers
Filip Cuypers
Vrijwilligerscoördinator
0485/57.54.66
An Kindermans
An Kindermans
Vrijwilligerscoördinator
0484/29.16.51

Faq

Hét symbool voor de Week voor Goed Eten is de Rikoltolepel. Verdeel hem aan zoveel mogelijk mensen die van goed eten een recht willen maken. Organiseer je een actie in het kader van de Week voor Goed Eten? Maak zeker een actiepagina aan, die je kan delen in e-mails, op sociale media en op posters tijdens je actie. Wil je online kabaal maken voor de Week voor Goed Eten? Klik hier door naar het campagnemateriaal.

Neen, tijdens de Week voor Goed Eten gaan we niet langer voor de verkoop van gadgets, maar maken we ruimte voor al die andere, nieuwe vormen van engagement.

Meedoen aan de Week voor Goed Eten, dat is in de eerste plaats zelf aan de slag gaan in jouw keuken. Zet goed op het menu, om zo de aandacht te vestigen op het recht voor goed eten waarvoor Rikolto wereldwijd strijdt. Dat kan volledig coronaproof. In het zog van de Week voor Goed Eten vinden lokaal ook enkele acties plaats. Organiseer je zelf een actie of wil je er een bijwonen? Ontdek hier de geldende covidmaatregelen.

De lepel is gemaakt van inheems Europees beukenhout uit Tsjechië - FSC 100% . De productie van de houten lepels gebeurt in een coöperatieve die met andersvalieden werkt.