Campagne

Goed eten is een recht

Goed eten is een recht

Goed eten is een recht. Maar dat recht is, mede door de coronacrisis, verre van evident. Ervoor zorgen dat iedereen, van jongs af aan, toegang heeft tot genoeg en gezond eten, dat is iets wat we samen kunnen. Als burgers, als moeder of vader, als boer(in), als school, als supermarkt, als overheid, als stad, als gemeenschap. Daar maken we werk van!

Een campagne als nooit tevoren

Het verbaast je wellicht niet, een klassieke Rikolto (Vredeseilanden)-campagne, waarbij vrijwilligers straten, pleinen en warenhuizen overrompelen en gadgets te koop aanbieden, is in tijden van Covid-19 ondenkbaar. Maar dat laten we niet aan ons hart komen, want we schoeien onze campagne op een verrassende, nieuwe leest. Een campagne als nooit tevoren dus en met jouw hulp wordt ze dat ook qua resultaat.

Wij starten de keten voor goed eten!

Zoals alle goeie dingen begint deze campagne... op café. Schuif aan bij het corona-proof Rikolto Café De Luxe in jouw provinciehoofdstad en kom alles te weten over onze campagneplannen:

Zet jij je schouders onder onze campagne?

Deze campagne wordt misschien wel de grootste uitdaging in de geschiedenis van Vredeseilanden/Rikolto. Door de huidige omstandigheden kunnen we geen aandacht vragen voor onze missie en projecten aan de warenhuizen. Een decennialange traditie - gadgetverkoop t.v.v. Vredeseilanden/Rikolto in het tweede weekend van januari - wordt bruusk een halt toegeroepen. Maar er zijn alternatieven. We slaan de handen in elkaar en maken toch lawaai. Het is té belangrijk. Wil je meedoen? Neem dan contact op met één van onze vrijwilligerscoördinatoren. Ze staan met open armen voor je klaar.

Filip Cuypers
Filip Cuypers
Vrijwilligerscoördinator Antwerpen
0485/57.54.66
Aäron De Fruyt
Aäron De Fruyt
Vrijwilligerscoördinator Oost- en West-Vlaanderen
+32 499 31 75 04
An Kindermans
An Kindermans
Vrijwilligerscoördinator Limburg en Vlaams-Brabant
0484/29.16.51