Campagnemateriaal

Campagnemateriaal

Hier verzamelen we alles wat je nodig hebt om van deze campagne een topeditie te maken. Kondig jij een actie of een gift voor Rikolto aan op je sociale media, in een e-mail of op jouw website? Gebruik dan gerust deze handige tools:

  • De keten van goed eten helder uitgelegd in een Youtube-video. Wil je de video op je eigen kanalen delen of in een presentatie gebruiken? Download ze hier.

  • Een video-overzicht van hoe Rikolto wereldwijd werkt aan het recht op goed eten

  • Onze reclamespot die op de nationale omroep wordt vertoond, kan je hier vinden.

Stories

Gebruik de reeks verticale video's voor je Instagram Stories. Story #1 en #2 kan je ook als Facebook Story, LinkedIn Story of Twitter Fleet gebruiken.

  • Story #1 (8.7 MB) is een algemene introductie van de campagneslogan en campagnefoto's.

  • Story #2 (14.6 MB) toont hoe we de traditionele straatcampagne online brengen.

  • Story #3 (4.1MB) stelt de vraag: Wie van je volgers heeft de houten lepel al in huis? Voeg er een 'poll' aan toe met een Ja/Nee-vraag. Zo kom je te weten wie de volgende schakel in jouw keten kan zijn, of aan wie je om een gift kan vragen.

  • Story #4 (5.7 MB) biedt je de kans jouw volgers om een donatie voor Rikolto te vragen op Instagram . Deze story is dus niet bruikbaar als Facebook Story of Twitter Fleets. Selecteer de video uit je galerij bij het maken van je Story en klik vervolgens op het sticker-icoon. Selecteer 'donatie' en typ 'rikolto' in. Hierdoor verschijnt een oproep tot doneren in jouw story.

Voor jeugdbewegingen

Ben je als jeugdbeweging op zoek naar de ideale Rikolto-actie?

Wij dachten alvast twee covid-proof en vooral gezellige acties uit!

Een tekstje bedenken? Gebruik gerust deze aanzet

  • Ervoor zorgen dat iedereen van jongs af aan toegang heeft tot genoeg en gezond eten, dat is waar Rikolto voor gaat. Want goed eten is een recht. De klassieke Rikolto-campagne, waarbij vrijwilligers straten en warenhuizen overrompelen om houten lepels te verkopen, is vandaag ondenkbaar. Daarom starten we de keten voor goed eten! Ik geef een doos met 10 lepels door. Als de doos bij jou passeert, ga je met één lepel aan de slag in de keuken en geef je de doos met de overige lepels weer door. Doe meteen ook een schenking aan Rikolto om zo wereldwijd bij te dragen aan het recht op goed eten.

  • Goed eten begint op school, in de refter. Een gezonde maaltijd op school voor elk kind, zou dat geen geweldig effect hebben op onze samenleving op lange termijn? Goed eten begint bij jonge, creatieve ondernemers. Vandaag dreigt een economische crisis de plannen van vele startende voedselondernemers en jonge boer(inn)en te dwarsbomen. Vandaag investeren in de jonge generatie, dat is volgens Rikolto het beste toekomstplan. Help je mee? Een gift aan Rikolto geeft je recht op een belastingaftrek van 60%. (voor giften in 2020)

  • Dit jaar verspreidt Rikolto 20.000 lepels over heel Vlaanderen. Die staan symbool voor het recht op goed eten. Wil je meehelpen? Start je eigen keten en verspreid Rikoltos boodschap: https://rikol.to/ketenvoorgoedeten

Dit lokale persbericht kan je naar believen bewerken en personaliseren zodat het op het lijf van jouw gemeente geschreven staat!

Eerste hulp bij online campagnes?

Deze campagne wordt misschien wel de grootste uitdaging in de geschiedenis van Vredeseilanden/Rikolto. We slaan de handen in elkaar en maken toch lawaai. Het is té belangrijk. Wil je meedoen, maar raak je er niet uit? Krijg je die mail naar je kennisen maar niet uitgetypt? De video maar niet geüpload in je stories? Neem dan contact op met één van onze vrijwilligerscoördinatoren. Ze staan met open armen voor je klaar.

Filip Cuypers
Filip Cuypers
Vrijwilligerscoördinator
0485/57.54.66
An Kindermans
An Kindermans
Vrijwilligerscoördinator
0484/29.16.51