De Week Voor Goed Eten

De Rikolto-campagne wordt De Week Voor Goed Eten

Rikolto organiseert van 10 tot 16 januari 2022 De Week Voor Goed Eten. Ontdek hoe jij het recht op goed eten kan steunen.

Verdedig jij mee het recht op goed eten?

Toegang tot voldoende gezond eten is een recht, geen voorrecht. In het licht van toenemende honger en overgewicht, en een veranderend klimaat, kunnen we er niet langer aan voorbijgaan. Om dat recht op goed eten waar te maken organiseert Rikolto van 10 tot 16 januari 2022 De Week Voor Goed Eten.

Wil je dat iedereen ter wereld recht heeft op goed eten? Meedoen aan de Week Voor Goed Eten kan op verschillende manieren:

Ik wil meedoen, hou me op de hoogte!

De Rikolto-campagne in een nieuw hesje

De gadgetverkoop op straat uit het verleden

Het begon ooit met de ‘vredesblokjes’, toen kwamen de ‘vredesmannetjes’ die later sleutelhangers werden. Ze werden aan supermarkten en op straten en pleinen aangeboden aan voorbijgangers.

Het verkopen en kopen van een klein gadget, het was een eenvoudige manier om engagement en solidariteit in daden om te zetten. Het was de jaarlijkse ‘Campagne van Vredeseilanden’.

Anno 2021 heeft engagement en solidariteit heel andere vormen aangenomen. Voor de vrijwilligers van vandaag zijn de manieren om zich in te zetten quasi eindeloos. Van de klassieke spaghetti-avond, over wandelzoektochten, tot het intiem huiskamerconcert voor buren en vrienden, ... noem maar op. En dan hebben we het nog niet over de impact van de nieuwe media op die nieuwe vormen van engagement.

Daarom wordt de ‘Vredeseilandencampagne’ vanaf nu ‘De week voor goed eten’ van Rikolto.

Tijdens die week gaan we niet langer voor de verkoop van gadgets, maar maken we ruimte voor al die andere, nieuwe vormen van engagement.

Vragen? Contacteer ons!

Filip Cuypers
Filip Cuypers
Vrijwilligerscoördinator
0485/57.54.66
An Kindermans
An Kindermans
Vrijwilligerscoördinator
0484/29.16.51