De Week voor Goed Eten

Geef [een zak] om goed eten!

Tijdens de Week voor Goed Eten gaat Rikolto de strijd aan om iedereen toegang te geven tot gezonde, duurzame en betaalbare voeding. Op deze pagina ontdek je hoe jij aan de slag kunt.

Wie geeft er [een zak] om goed eten?

Waarom is het niet de normaalste zaak van de wereld dat iedereen toegang heeft tot gezonde, duurzame en betaalbare voeding? Waarom dulden we lege brooddozen? Vinden we het normaal dat boeren geen degelijk inkomen halen uit elke dag zorgen dat wij goed kunnen eten?

Wie geeft daar -een zak- om?

Rikolto, het vroegere Vredeseilanden, geeft erom. Ons doel? Goed eten vanzelfsprekend maken voor iedereen, overal. Daarom organiseren wij voor de 2de keer De Week voor Goed Eten tussen 13-20 januari 2023

Koop een zak

Koop een zak

Het begon ooit met de vredesblokjes, daarna vredesmannetjes die later sleutelhangers werden. Vorig jaar deelde we 15.000 lepels aan mensen uit om hen deel te laten nemen aan de week voor goed eten. Dit jaar werkte we samen met Domien Delforge van Studio Stoutpoep om een zak voor goed eten te ontwerpen. Bestel deze unieke winkelzak en ga hier mee winkelen in de week voor goed eten tussen 13-20 januari 2023. En zet zo je statement éxtra in de verf.

Opgelet: de aankoop van een zak draagt niet bij tot het verkrijgen van een fiscaal attest! Wil je graag eentje ontvangen dan kan dat bij giften vanaf 40 euro.

Ik koop een zak
Steun Rikolto

Steun Rikolto

Goed eten is een basisrecht. Het zou de normaalste zaak van de wereld moeten zijn dat wat wij - zonder al te veel nadenken - kopen in de supermarkt, goed is voor mens en planeet. Niet alleen in België, maar over heel de wereld moet iedereen toegang heeft tot voldoende duurzame voeding. Daar geven wij om. Méér dan een zak.

Bij giften vanaf 40 euro ontvangt u een fiscaal attest. Dankzij de belastingvermindering van 45% , kost uw bijdrage uiteindelijk maar ongeveer de helft (volgens de voorwaarden in artikel 145/33 WIB 92 kan er max. 10% van het netto-inkomen worden afgetrokken).

Doe een gift
Kom zelf in actie

Kom zelf in actie

Samen met jouw hulp krijgen we deze 10.000 zakken én onze boodschap verspreid over heel Vlaanderen. Overal willen we zien opduiken in de supermarkten, op de werkvloer, op scholen en in de woonkamer.

Daarnaast kunnen jullie opnieuw een eigen actie kunnen opzetten die draait om goed eten. We ondersteunen jullie graag bij het verkopen van onze zakken gevuld met goed eten of elke andere actie in het teken van deze week.

Ik doe mee
Wat doet Rikolto met mijn steun?

Wat doet Rikolto met mijn steun?

In heel Vlaanderen zetten straffe ambassadeurs hun schouders mee onder De Week voor Goed Eten met uiteenlopende acties om fondsen werven voor de projecten van Rikolto. Dankzij jouw steun werkt Rikolto aan structurele oplossingen voor uitdagingen rond voeding in België, maar ook over de rest van de wereld. Van lege brooddozen in onze scholen tot een leefbaar inkomen voor boeren in Ivoorkust.

Kom meer te weten