De Week Voor Goed Eten op jouw school

De Week Voor Goed Eten op jouw school

Gezonde en duurzame voeding is enorm belangrijk voor mens en planeet. Via deze pagina geven we jullie school graag wat meer uitleg over het belang van goed eten en hoe jullie als school aan de slag kunnen tijdens De Week voor Goed Eten.

Download hier de campagneles

Geef er - een zak - om

Tijdens De Week voor Goed Eten tussen 13-20 januari 2023 willen we onze 10.000 zakken, die werden ontworpen door Domien Delforge van Studio Stoutpoep, massaal in het straatbeeld zien verschijnen.

Dankzij het engagement van jullie school krijgen we deze 10.000 zakken verkocht over heel Vlaanderen aan minimum €10/stuk. Samen met jullie hulp krijgen we onze boodschap verspreid! Overal willen we zien opduiken in de supermarkten, op de werkvloer, op de speelplaats en in de woonkamer. Zo maken we met zijn allen werk voor het recht op goed eten.

Elke zak staat symbool voor waar Rikolto voor strijdt: Goede voeding als universeel basisrecht. voor iedereen. Nu en in de toekomst. Kom met jullie school ook in actie en werk samen met ons aan een wereld waarin goed eten een vanzelfsprekendheid wordt. Voor iedereen. Nu en in de toekomst

Wat moet je hiervoor doen?

Je start een eigen verkoopspagina die je kan delen met anderen. Hierop kunnen mensen een zak bij jou bestellen of een gift doen voor de projecten van Rikolto. Het aanmelden duurt slechts enkele minuten.

  1. Meld je aan op het Koalect-platform. Heb je een account? Log dan in. Indien dat niet het geval is moet je een aanmaken.
  2. Personaliseer de titel van jouw actie en stel daarna een doelstelling in. Bijvoorbeeld: €500 euro = minstens 50 zakken verkopen.
  3. Deel de link van jullie persoonlijke verkoopspagina via sociale media, mail of flyers met QR-code.
  4. Rikolto stuurt de verkochte zakken rechtstreeks naar jouw kopers met de pakjesdienst in de eerste week van januari 2023.

Doe een eigen actie rond goed eten

Als individu, lokale groep of bedrijf kan je ook een actie opzetten die draait om goed eten. We ondersteunen jullie bijvoorbeeld graag bij het verkopen van onze zakken gevuld met goed eten. Maar ook elke andere actie in het teken van De Week voor Goed Eten.

Om je op weg te helpen met de communicatie, organisatie en logistiek luik van de actie zorgen wij voor een op maat gemaakte pagina waarmee je heel makkelijk mensen kan aanspreken om te steunen. Hiervoor mag je rechtstreek contact opnemen met ons of het contactformulier invullen.

Wat moet je hiervoor doen?

  1. Neem rechtstreeks contact op met Rikolto.
  2. Vertel welke school je bent zijn en leg kort uit wat jullie willen organiseren.
  3. Wij nemen zo snel mogelijk contact op om te kijken hoe wij jullie kunnen ondersteunen hiermee

Heb je nog inspiratie nodig om zelf een actie op te zetten? Ontdek hier wat onze straffe ambassadeurs-scholen doen en lees hun verhaal.

Contacteer ons

Vragen? Aarzel niet om me te contacteren!

Myrthe Peijnenborg
Myrthe Peijnenborg
Program Advisor GoodFood@School
+32 16 31 65 90