Wat met mijn steun?

Zo rendeert jouw steun

Tijdens De Week voor Goed Eten werven we samen met onze ambassadeurs fondsen voor het recht op goed eten. Dit vertaalt zich in verschillende projecten wereldwijd.

Ontdek hieronder twee cases die we tijdens deze campagne in de kijker zetten.

Naar een leefbaar inkomen voor cacaoboeren in Ivoorkust

Naar een leefbaar inkomen voor cacaoboeren in Ivoorkust

Sinds 2020 werken Colruyt Group en Rikolto in Ivoorkust samen met Fairtrade Belgium, chocoladeverwerker Puratos en de UGent om de huismerkchocolade van Colruyt Group te verduurzamen. Niet alleen ecologisch, maar ook sociaal-economisch. Zo zal een leefbaar inkomen voor de boeren hand in hand gaan met behoud en herstel van bossen.

Lees verder
Goodfood@school in Vlaanderen

Goodfood@school in Vlaanderen

Helaas heeft ook in 2023 niet elke jongere gelijke toegang tot goede, gezonde voeding. het aantal lege brooddozen stijgt en met de rijzende energie en voedselprijzen ziet de toekomst er niet rooskleuriger uit. Toegang tot goed eten voor iedereen op alle Vlaamse scholen, dat is de ambitie. Want goed eten op school draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl .

Lees verder
Onze organisatie doorgelicht

Onze organisatie doorgelicht

We vinden het belangrijk om open en transparant te zijn over onze centen, waar ze vandaan komen en hoe we ze besteden. We rekenen op de steun van mensen, het is dan ook niet meer dan normaal dat wie zijn schouders onder onze zaak betrokken wordt bij de aanpak en geïnformeerd wordt over de impact.

Meer weten