Het Grootste Diner ter Wereld

Het Grootste Diner Ter Wereld

Het Grootste Diner ter Wereld

Een betere wereld begint bij ons eten. Hij begint bij jou, aan tafel. Deze zomer lanceren Rikolto en De Standaard Het Grootste Diner Ter Wereld. In januari gaan we voor een record. Waarom? Omdat we de wereld willen en kúnnen veranderen met lekker eten. Met zoveel mogelijk mensen, op zoveel mogelijk plekken.

Geef zelf een etentje of schuif je voeten onder een tafel. Kook en eet lekker voor mens en planeet. Hiermee geef je niet alleen een belangrijk signaal, je steunt ook de projecten van Rikolto. Ook lekker.

Rikolto en De Standaard organiseren samen met zoveel mogelijk mensen ‘Het Grootste Diner ter Wereld’. Elke eettafel kan deel uitmaken van dit Grote Diner. Met dit initiatief doen we wat we allemaal belangrijk vinden: Samen aan tafel gaan en lekker eten. Lekker, voor mens en planeet. Wat dat precies betekent, bepaalt iedereen op zijn manier. Maar wat we delen is het belang dat we hechten aan een gezonde, duurzame en faire eetcultuur. Door met zoveel mogelijk aan tafel te gaan (aan zoveel mogelijk tafels), geven we samen een stevig signaal aan voedingssector en beleid. Met eten en de keuzes die wij elke dag maken in de winkel en de keuken, veranderen we de wereld. Laten we van gezond, duurzaam en fair de evidente keuze maken.

Door je tafel in te schrijven in het Grootste Diner, geef je niet alleen een signaal. Je bouwt ook letterlijk mee aan een betere wereld door fondsen in te zamelen voor de projecten van Rikolto.

We gaan voor een record! Een zo groot mogelijk diner in januari 2020. Niet per se allemaal aan één tafel maar met zoveel mogelijk tafels, verspreid over heel Vlaanderen. Op 31 januari maken we de balans op: Hoeveel tafels, hoeveel stoelen, hoeveel menu’s en hoeveel mensen? Vestig jij samen met ons het lekkerste record ter wereld? Misschien belanden we wel in het Guiness Book of Records.

Rikolto,voorheen Vredeseilanden, ijvert voor een beter voedselsysteem. Van boer tot consument. We sleutelen aan alle aspecten: van op het veld tot op het bord. En dat doen we wereldwijd. Van de duurzame productie van voeding, een fair inkomen voor boeren, tot een goed aanbod in de supermarkten. We bouwen bruggen tussen bedrijven, overheden, universiteiten, financiële instellingen, consumenten en boerenorganisaties. We zaaien en oogsten structurele oplossingen. Samen.

De Standaard verwacht het onverwachte. Samen met Rikolto is De Standaard de drijvende kracht achter Het Grootste Diner ter Wereld. Hoe bouwen we aan een futureproof voedselsysteem voor als we straks met 9 miljard zijn op deze planeet? In elk geval samen.

Jij! Iedereen kan een etentje organiseren. Gewoon thuis. Je registreert je etentje op het platform en laat daardoor zien dat jij het belangrijk vindt dat eten gewoon lekker is, voor mens en planeet. Je nodigt je vrienden uit om te komen eten via ons portaal en in plaats van een doosje pralines of bloemen mee te brengen, verzekeren zij zich van hun plaats aan je tafel door een gift over te maken t.v.v. Rikolto. Zo geef je me je etentje niet alleen een signaal, je zamelt ook fondsen in voor het goede doel.

Eten roert de planeet. De manier waarop wij met ons voedsel omgaan, bepaalt onze toekomst. Ja, een betere wereld begint bij ons eten. De impact van ons voedselsysteem op gezondheid, klimaat, economie en maatschappij is gigantisch. Laten we samen aan tafel gaan en laten zien dat we het menen. We willen een duurzame, gezonde eetcultuur, voor ons en onze kinderen. Dus vestigen we een record: Het grootste Diner ter wereld. Hiermee willen we een positief signaal geven aan beleidsmakers en actoren in de sector: Maak duurzaam, fair en gezond de evidente keuze. Zodat we een futureproof voedselsysteem hebben voor als we straks met 9 miljard zijn op deze planeet. In januari 2020 brengen we zoveel mogelijk mensen aan tafel. Dinergasten betalen voor hun etentje en deze fondsen worden rechtstreeks geïnvesteerd in de projecten van Rikolto: oplossingen voor een beter voedselsysteem in de hele wereld.

Doe mee aan Het Grootste Diner ter Wereld

Ga naar onze website, registreer je etentje en nodig je vrienden, kennissen en familie uit.

Ga naar www.hetgrootsediner.be