Doe een actie voor Rikolto (Vredeseilanden) op school

Doe een actie

Geen Rikolto (Vredeseilanden) zonder jullie steun! Een actie op poten zetten voor Rikolto (Vredeseilanden)? Tof! Zo steunen jullie boeren om verder te boeren. Je kan onze gadgets verkopen tijdens de campagneweek van 8 tot 14 januari 2018, een sponsortocht organiseren, samen met je leerlingen zelf een actie bedenken. Laat je inspireren door de getuigenissen van Michiel, Goedele en Peter. En registreer je eigen actie op deze pagina.

“Steeds meer mensen vragen zich af hoe het verder moet met onze wereld. Hoe kunnen we de groeiende wereldbevolking blijven voeden? En hoe doen we dat zonder onze planeet ‘op te eten’? Dat zijn vragen die Rikolto (Vredeseilanden) al geruime tijd bezig houden. Ook mijn leerlingen van Sancta Maria Leuven en het VTI Leuven hebben er zich het hoofd over gebroken. Ze bedachten zelf het ‘Oei! Mysterie’ en het resultaat mag er zijn. Niet alleen Leuvenaars, maar ook de regionale pers pikte de gebeurtenissen lustig op”.

Michiel Crijns, leraar Sancta Maria Leuven en VTI Leuven

“De leerlingen van het RHIZO Lyceum OLV Vlaanderen Kortrijk werden warm gemaakt voor Rikolto (Vredeseilanden) in de les. En dus trokken we de vrijdag van het campagneweekend er met zijn allen op uit om gadgets te verkopen. Amai, zo’n enthousiasme! Zeer snel was alles uitverkocht maar gelukkig konden we bij de vrijwilligers in Kortrijk nieuw materiaal oppikken. Na uren in de kou konden de leerlingen zich verwarmen aan een warme kop chocomelk. Op één lesuur tijd kan ik de leerlingen niet zoveel sociale vaardigheden bijbrengen als tijdens zo’n moment.”

Goedele Durnez, lerares RHIZO Lyceum OLV Vlaanderen Kortrijk

“In januari organiseerden we een wandelsponsortocht. De kinderen wandelden naar twee melkveebedrijven, ‘den Hamer’ en ‘het Rosengoed’, en bezochten ook de geitenboerderij van een jong gezin met kinderen die bij ons op school zitten. Hoe fier waren ze om de ‘biogeitjes’ voor te stellen aan hun klasgenoten! Op de verschillende bedrijven kregen de leerlingen een gezonde en duurzame lekkernij. De leerlingen lieten zich per kilometer sponsoren door (groot)ouders, buren, vrienden,… Zo ‘sponsoren’ zij Rikolto (Vredeseilanden) omdat zij volledig de kaart trekken van duurzame voeding.”

Peter Bourguillieon, directie VBS De Wegwijzer Zaffelare

Filip Cuypers
Filip Cuypers
Vrijwilligerscoördinator Antwerpen
0485/57.54.66
Sarah Wulbrecht
Sarah Wulbrecht
Vrijwilligerscoördinator Oost-Vlaanderen
0472/93.85.65
Dries Aelter
Dries Aelter
Coördinator West-Vlaanderen en Rikolto Classics
0491/37.14.57
An Kindermans
An Kindermans
Vrijwilligerscoördinator Limburg en Vlaams-Brabant
0484/29.16.51