Food for Change

Documentaire Food for Change

Food for Change vertelt het verhaal van vrouwen en mannen over de hele wereld die een ander voedselmodel uitvinden dat gunstig is voor de planeet, de natuur en onze gezondheid. Van de oprichting van gemeentelijke boerderijen voor 100% biologische, korte keten schoolkantines tot anti-afval kookmethodes. Van het omzetten van ons voedselafval in compost tot het verminderen van onze vleesconsumptie. Van het ter beschikking stellen van gemeenschappelijke tuinen voor de meest kansarmen, tot ondersteunend beleid voor kleine onafhankelijke producenten. De oplossingen zijn er, binnen handbereik.

Deze film toont hoe we drie keer per dag bewust kunnen kiezen om het voedselsysteem positief te beïnvloeden. Het is een hoopvolle documentaire die laat zien dat ieder van ons verandering kan brengen en die de recepten voor een economisch levensvatbare voedseltransitie onthult.

Voedsel Anders

We bieden deze film aan in samenwerking met Voedsel Anders. Voedsel Anders Vlaanderen ijvert, samen met haar 25 lidorganisaties, voor agro-ecologie als krachtig alternatief voor een voedselsysteem dat voorbijgaat aan de noden van mens en natuur. Ze doet dit samen met vele burgers, bedrijven, lokale groepen en maakt deel uit van een internationale beweging.

Actie voor Rikolto

Je kan deze film gebruiken om het thema van de campagne van Rikolto te kaderen. Dit kan je doen op school, voor je gemeente, je organisatie of je kan er een event van maken en mensen uitnodigen om naar deze filmvertoning te komen kijken. Het is een eenvoudige manier om mensen mee te nemen en ze te vertellen over de campagne van Rikolto.

Ontdek de trailer van Food for Change

Ontdek de trailer van Food for Change

Een film over de positieve kracht van voedsel.

Ontdek de trailer

Laat je gegevens hier achter en ontvang de link naar de film: