Materiaal voor scholen

Materiaal voor scholen

Hoe stellen we de toekomst van ons voedsel veilig? Hoe produceren we gezond eten voor iedereen met respect voor de planeet én voor de boeren, nu en in de toekomst? Je ontdekt het met onze op maat gemaakte lessen, prachtige kortfilms en handige infographics. Je kan al dit materiaal downloaden en gebruiken in jouw klas.

Les: Lekker eten voor mens en planeet

Laat je leerlingen stilstaan bij de uitdagingen waar onze planeet voor staat. Via 6 basisprincipes toegepast op onze dagelijkse kost bij uitstek, een lekkere soep, ontdekken leerlingen hoe ze zelf impact kunnen hebben op de planeet en onze toekomst.

Infographic

De manier waarop we met ons voedsel omgaan bepaalt de toekomst. Hoe? Dat vatten we samen in deze handige infographic. Je kan hier de pdf downloaden.

Rikolto Magazine voor scholen, mei 2019

Wij van Rikolto gaan heel graag aan de slag met jongeren. Ook in jouw school of klas. Laat je inspireren door wat je leest in dit Magazine.

Jouw school is de ideale plek om jongeren nieuwsgierig te maken en interesse op te wekken in gezonde & duurzame voeding. GoodFood@School staat klaar met challenges op maat van je leerlingen en veel expertise om je school te begeleiden.

Interesse? Neem een kijkje op de site van GoodFood@School

Elvira

Maak kennis met Elvira en Alexander, twee jonge cacaoboeren die hun dromen proberen waar te maken. Elvira is een kortfilm van leraar en vrijwilliger Michiel Crijns.

Feeding Hanoi

Vietnam gaat gebukt onder voedselschandalen. De boeren van Trac Van zoeken samen met Rikolto naar oplossingen om Hanoi van veilige, gezonde groenten te voorzien. Een kortfilm uit 2017 van Michiel Crijns.