De warmste wintersoep

De Uitdaging

Wereldwijd gaat 1/3de van ons voedsel verloren. Op het veld, in de winkel en op ons bord, bij iedere stap wordt eten verspild. Eten dat we perfect kunnen consumeren. Daar kan jij iets aan doen met je school of klas! Maak de lekkerste én warmste wintersoep, lekker voor mens en planeet. Kies voor lokale, seizoensgebonden groenten. Of ga nog een stap verder: spreek je lokale winkel aan en red de groenten die op de afvalhoop belanden.

5-stappen plan

  • Stap 1: overtuig je klas om mee te doen aan de warmste wintersoep.

  • Stap 2: maak de lekkerste en warmste wintersoep. Wat zijn de juiste ingrediënten? Hoe weet ik of mijn soep lekker is voor mens en planeet? Op de 'ons aanbod voor scholen'-pagina staat een handige les. We bekijken de 6 principes voor eten dat lekker is voor mens en planeet. Duurzaam eten dus :)

  • Stap 3: verkoop je soep In de refter op je school, in het weekend in je straat, bij je vereniging, op de lokale markt, in je jeugdhuis... Zoek je publiek en vertel hen over je lekkere en warme soep.

  • Stap 4: schrijf je in voor de warmste week Ga dit najaar naar de site van de warmste week. Registreer je actie voor Rikolto.

  • Stap 5: daag de ouders uit. Jij hebt soep gemaakt met je klas. Dat mogen de ouders van je leerlingen weten. En wie weet doen zij binnenkort mee aan 'Het Grootste Diner'.