Generation Food: Beloftevolle jonge voedselondernemers

Generation Food: Beloftevolle jonge voedselondernemers

Een online Rikolto Cafe: woensdag 16 december om 18u

16 december organiseert Rikolto (Vredeseilanden) een videogesprek met Hilda Okoth (Rikolto Tanzania) en Thibault Geerardyn (Rikolto België). We nodigen je van harte uit in ons online Rikolto Café!

Jongeren zijn de toekomst. Investeren in jonge ondernemers is het beste toekomstplan!
Hilda Okoth Rikolto Oost-Afrika

16 december om 18 uur gaat Rikolto (Vredeseilanden) in videogesprek met Hilda Okoth (Rikolto Tanzania) en Thibault Geerardyn (Rikolto België). We nodigen je van harte uit in ons online Rikolto Café.

Goed eten begint bij jonge, creatieve ondernemers. Waar voorheen het gebrek aan startbudget, connecties of opleiding de grootste drempels waren, dreigt vandaag een economische crisis de plannen van vele startende voedselondernemers en jonge boer(inn)en te dwarsbomen. Vandaag investeren in de jonge generatie, dat is volgens Rikolto het beste toekomstplan.

In vier steden (Arusha, Quito, Ouagadougou en Leuven) zet Rikolto een Generation Food-incubator op. Jonge vrouwen en mannen krijgen er trainingen rond alle vaardigheden die ze nodig hebben om een succesvol bedrijfje op te richten. We zoeken naar de juiste mix van jonge mannen en vrouwen, zowel van het platteland als uit de stad. Door jongeren de kans te geven om ideeën in de praktijk te brengen, stimuleren we innovatie van onderuit en laten we de voedsel- en landbouwindustrie zien dat verandering mogelijk is.

Schuif mee aan tafel met Hilda en Thibault, die Generation Food in respectievelijk Arusha (Tanzania) en Leuven (België) trekken!

Ja, ik kom naar Café Rikolto!

Vragen, suggesties, info:

Aäron De Fruyt
Aäron De Fruyt
Vrijwilligerscoördinator Oost- en West-Vlaanderen
+32 499 31 75 04