Goed eten is een recht.... En daar maken jonge ondernemers werk van

Rikolto Café: Goed eten is een recht...

... en daar maken jonge ondernemers werk van

Het zijn de jongeren die in de toekomst voor ons voedsel zullen zorgen. Overal ter wereld staat de landbouw onder druk. Iedereen wil graag goed eten, maar als boeren niet kunnen leven van hun werk, stoppen ze ermee. Investeren in een jonge generatie boeren is dus essentieel om ook in de toekomst te timmeren aan het recht op goed eten!

In dit online Rikolto Café nemen we je mee naar Leuven (België) en Arusha (Tanzania) waar Rikolto met Generation Food jonge ondernemers de kans geeft om hun ideeën voor een eigen bedrijfje in de voedingssector in de praktijk te brengen. Zo stimuleren we innovatie en tonen we de voedsel- en landbouwindustrie dat duurzame verandering mogelijk is. Want goed eten is een recht.

Praktisch

  • 29 april 2021
  • van 20u tot 21u.
  • via Zoom (Engelstalig)

Maak kennis met onze cafégasten:

Schrijf je in

In Generation Food bundelen verschillende organisaties hun netwerk en expertise om startende ondernemers een duw in de rug te geven om werk te maken van het voedsel voor de toekomst. In België werken Rikolto, Stad Leuven, Berkuus, Boerenbond, EIT Food, UCLL, KU Leuven en Proef daarvoor samen. Het project kwam tot stand met de betrokkenheid en de financiering van de provincie Vlaams-Brabant.

Meer info op generationfood.be