Steun

Je sponsorgeld inzamelen voor onze Foodheroes

Dankzij jullie uitdaging, kan Rikolto (Vredeseilanden) al die Foodheroes die vandaag overal ter wereld aan de slag gaan, blijven steunen. Hoe doen we dat tijdens deze crisis? Dat lees je hier.

We vragen van onze lopers om fondsen te werven. Dit geld hoef je uiteraard niet zelf bij te dragen, maar kan je ophalen in je netwerk. Veel van onze lopers zamelen moeiteloos 150 euro en meer in. De toppers halen zelfs meer dan 1.000 euro op bij hun netwerk.

Hoe pak je dat aan?

Je eigen actiepagina Wie zich inschrijft voor #rondjekot, krijgt van ons een link naar een eigen actiepagina. Kan je niet wachten en wil je meteen aan de slag:

 1. Ga naar acties.rikolto.be
 2. Maak een fondsenwervende pagina aan voor je actie. Kies #rondjekot als event. Je kan gebruik maken van de standaard headerfoto's en motivatietekst of je eigen persoonlijke foto en tekst invoegen.
 3. Promoot je pagina op Facebook, Twitter, LinkedIn of via e-mail en laat mensen je actie steunen.

Het kost je nog geen 5 minuten om je eigen pagina aan te maken.

Voorbeeldmail

Stuur een mailtje naar je vrienden, collega's, familie met de link van je actiepagina. Je zal zien dat heel veel mensen je gaan aanmoedigen met deze positieve actie. Je kan dit voorbeeldmailtje gebruiken. Personaliseer het gerust.

Zes geboden voor een geslaagde actie

 1. Wie vraagt zal krijgen

Mensen om steun of geld vragen, vinden we vaak het moeilijkste dat er is. Maar wie niets vraagt, krijgt niets. Spreek mensen aan: persoonlijk, via mail, via social media... en maak je actie bekend. Je zal merken dat mensen je persoonlijk engagement waarderen en daar veel sympathie voor opbrengen.

 1. Maak geven zo makkelijk mogelijk

Als je een actiepagina maakt, geef je de mensen de mogelijkheid om makkelijk online te steunen. Maak duidelijk wat mensen kunnen doen en hoe.

 1. Vertel je (eigen) verhaal

Laat mensen weten waarom je het belangrijk vindt om fondsen te werven via #rondjekot en waarom dit ook voor hen belangrijk is. Je kan je actiepagina personaliseren met een eigen tekst, eigen foto's, je eigen verhaal.

 1. De sponsor is de winnaar

Mensen geven sneller als ze er iets voor in de plaats krijgen. Maak je (potentiële) sponsors duidelijk dat zij alleen maar te winnen hebben. In de eerste plaats maak je het hen mogelijk om iets goed te doen voor de wereld waarin ze leven. Goed eten lijkt een evidentie, maar ervoor zorgen dat al dat lekkers op een eerlijke, propere manier op onze borden geraakt is niet vanzelfsprekend. Naast het fijne gevoel dat je iets hebt kunnen doen voor een ander, krijgt de sponsor vaak ook iets in de plaats. Mischien deed je wel een wafelbak, of een spaghettiavond. Als het om een pure gift gaat, zoals een storting op jouw onlinepagina, dan krijgt je sponsor een fiscaal attest vanaf 40 euro.

 1. Woorden wekken, voorbeelden strekken

Een beetje basispsychologie helpt je ook op weg. Haal zo snel mogelijk de 0 van je "scorebord" op je onlinepagina. Mensen dragen sneller bij, als ze zien dat iemand hen voorging. Maak duidelijk wat je streefdoel is, bijv. 150 euro. Dat motiveert.

 1. Bedank. Iedereen. Altijd. Wij zijn enorm blij met en fier op initiatiefnemers zoals jij, maar ook met jouw sponsors. Al deze mensen verdienen een glimlach en een dikke merci. Vergeet dus niet iedereen te bedanken via social media, een kaartje, een mail of via je online pagina, dat kan een laatste boost geven.

Steunen via overschrijving

Sponsoren via een klassieke overschrijving kan uiteraard ook nog.

 • Overschrijven kan op rekeningnummer BE64 0000 0000 5252 van Rikolto.
 • In de mededeling zet je: Loper [naam van de loper die je sponsort]

Heb je hulp nodig om je actiepagina te maken? Femke en Aäron staan klaar om je te helpen.

Femke Van Vaerenbergh
Femke Van Vaerenbergh
Communicatiemedewerker
Aäron De Fruyt
Aäron De Fruyt
+32 499 31 75 04