FoodFilmFest Berchem

Filmvoorstelling 2040

FoodFilmFest Berchem

Wat? Op woensdag 7 december organiseren de Rikolto ambassadeurs in Antwerpen samen met Voedsel Anders een filmavond. Samen kijken we naar de film 2040, het meesterwerk van Damon Gameau. Na de film stellen we kort de week voor goed eten voor. Want een betere wereld begint bij ons eten. We sluiten samen af in café Corso. Gezellige boel dus!

info: 7 december om 20:00 in CC Corso in Berchem. Driekoningenstraat 126, 2600 Antwerpen

Trailer

Samenvatting

In 2040 zal de dochter van regisseur Damon Gameau een jonge vrouw van 21 jaar zijn. Hoe zal haar wereld eruit zien? Is die nog te redden in het licht van de huidige klimaatproblematiek? Gameau zocht en vond heel wat inspirerende oplossingen die zelfs nu al voorhanden zijn. We moeten ze eenvoudigweg bekend maken en op grotere schaal toepassen.

Opgevat als een visuele brief aan zijn 4-jarige dochter combineert Gameau klassieke documentairebeelden met gedramatiseerde scènes en indrukwekkende visuele effecten. Het resultaat is een prachtige ‘vision board’ voor onze planeet. Een heerlijke film waarvoor het woord inspirerend lijkt uitgevonden: je wandelt de filmzaal niet enkel uit met vernieuwde hoop, maar met een dosis goesting om mee te werken aan deze optimistische wereldvisie.

Meer info over dit event?

Filip Cuypers
Filip Cuypers
Vrijwilligerscoördinator
0485/57.54.66