FoodFilmFest Heusden-Zolder: Voedselbossen

Filmvoorstelling Voedselbossen

FoodFilmFest Heusden-Zolder

Wat? Op 6 december organiseert het Rikoltoteam Heusden-Zolder de filmvertoning 'Voedselbossen' (Foodforest) in teken van goed eten. Een inspirerende documentaire die ons alvast doet dromen van een voedselbos in Heusden-Zolder. Na de filmvertoning is er tijd voor een gezellige babbel met een hapje en drankje.

info: 6 december om 20:00 in CC Muze, Marktplein 3, 3550 Heusden-Zolder

Nabespreking met Jan Vanoppen (VELT vzw)

Na deze inspirerende film bespreken we met niemand minder dan Jan Vanoppen het belang van voedselbossen in Vlaanderen. Jan Vanoppen was jarenlang directeur van vzw Velt, een vereniging die zich inzet voor ecologisch leven, koken en tuinieren.

Schrijf je hier in

Trailer

Samenvatting

Landschapsontwerper Louis De Jaeger onderzoekt hoe je voedsel kan produceren in samenwerking met de natuur. Omdat de gangbare landbouw op grenzen botst, zijn we als samenleving gebaat bij een andere manier van landbouw. Louis komt uit bij voedselbossen en ontdekt het potentieel van dit systeem om én voedsel te produceren én de biodiversiteit te vergroten én antwoorden te vinden voor de klimaatuitdaging. De documentaire toont een rijkdom aan bomen, struiken, groenten, fruit die wonderlijk goed samenwerken en laat zien welke natuurlijke processen aan de basis liggen van dit voedselsysteem.

In zijn tocht langs de verschillende voedselbossen van pioniers en ervaringsdeskundigen toont Louis hoe voedselbossen verbindend werken in lokale gemeenschappen en zorgen voor een bepaald evenwicht. En is dat niet precies wat de samenleving nodig heeft?