Keten Voor Goed eten

De Keten voor Goed Eten

De lepel van Rikolto staat symbool voor het recht op goed eten. Met die lepels bouwen we de ‘Keten voor goed eten’, van Oostende tot Hasselt, van Antwerpen tot Leuven. En met deze keten vragen we de mensen bij wie de ketting langskomt, om steun.

Hoe werkt het?

Een actiedoos met 10 lepels wordt coronaproof doorgegeven van mens tot mens. Als de keten bij jou passeert, ga je met één lepel aan de slag in de keuken en geef je de doos met de overige lepels weer door. Je wordt ook gevraagd om een gift te doen aan Rikolto om zo wereldwijd bij te dragen aan het recht op goed eten.

Zo ziet de keten er uit:

Lees alles nog eens na in deze handige handleiding!

Doe jij mee?

De Keten start op 5 december 2020 en wordt feestelijk afgesloten op 17 januari 2021.

Wil je een keten opstarten? Laat dan hieronder je gegevens achter en we nemen snel contact met je op!

Ik doe mee!

Als je op 'indienen' klikt, zal een medewerker van Rikolto je contacteren om af te spreken waar je je lepeldoos graag wil ontvangen en of je wil aansluiten bij een bestaande keten of een nieuwe wilt starten.

Veelgestelde vragen

Ja! De keten voor goed eten werd gestart met de COVID-19-maatregelen indachtig. Je hoeft geen fysieke ontmoetingen te hebben om de keten te starten of door te geven. Er is geen uitwisseling van geld en goederen; De doos zit al bij de volgende schakel alvorens er iets uitgenomen wordt. De keten roept op tot een online gift, er worden geen goederen verkocht. En toch verbindt het mensen met elkaar.

Geen enkel probleem! Bezorg de verpakking gewoon terug aan de vermelde vrijwilliger vanop de doos of neem contact op met Rikolto.

Laat ons bij Rikolto gewoon even weten hoeveel lepels je nodig hebt en we doen het nodige om ze zo snel mogelijk te bezorgen.

Je mag de keten gerust langer maken dan 10 personen, door de volgende naam gewoon onderaan het lijstje toe te voegen.

Megaleuk, dat kan! Contacteer meteen de vermelde vrijwilliger op de doos of neem contact op met Rikolto.

Geen paniek, we lossen het op! Contacteer Rikolto, Blijde Inkomststraat 50, 3000 Leuven, e-mail info [at] rikolto.org, tel. 016/316580 (vraag naar An of Filip!)

Was je handen voor én na het doorgeven en/of openen van de lepeldoos. Raak alleen de lepel aan die je uit de doos haalt. Bij twijfel laat je de doos 24u staan alvorens je hem aanraak of opent.