Kikkererwtenchermoula

Kikkererwtenchermoula

met kort gestoofde andijvie, citroen en Gangnam tops

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • theekop gedroogde kikkererwten
  • 1 andijvie
  • 1 citroen
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 laurierblad (Verstegen)
  • Chermula kruidenmix (Verstegen)
  • olijfolie (Iluigi)
  • bakje Gangnam tops (Koppert Cress)
  • zwarte peper (Verstegen)
  • grof zeezout (Verstegen)

Bereiding

Kikkererwt:

  • Laat kikkererwt weken in 3 x hoeveelheid water gedurende 24 uren in de koelkast.
  • Giet af en spoel onder koud stromend water. Zet deze vervolgens aan de kook in water met zout, laurier en lookteentjes. Laat zacht garen onder deksel. Dit kan tot 2 uren in beslag nemen. Laat nadien afkoelen in kookvocht. Verwijder laurierblad.

Roosteren:

  • Giet de kikkererwt af en plaats in een pan met geut olijfolie. Kruid stevig met chermula poeder en wat extra zeezout.
  • Roerbak tot lichte kleuring op een (open) vuur.

Andijvie:

  • Was en snij andijvie in stukken van 4 cm. Stoof deze aan in wat olijfolie. We maken een warme salade dus de andijvie mag wat invallen maar blijft nog een beetje krokant.
  • Goed kruiden met zeezout, zwarte peper en rasp wat citroenzeste erover.

Afwerking:

  • Verdeel op elk bord de lauwe andijvie. Schep de warme kikkererwten erover.
  • Druppel nu over elke bereiding wat citroensap, enkele druppels olijfolie uit de pan en versier met enkele takjes Gangnam tops. Eventueel nog afwerken met een beetje chermula poeder.