Klimaatmars 2022

Rikolto oproermars 2019

Met Rikolto naar de klimaatmars op 23 oktober

Noteer het in je agenda. Op 23 oktober binden we onze schorten voor en laten we van ons horen tijdens de klimaatmars in Brussel.

Het is nog niet te laat

Overstromingen, hittegolven, droogtes, bosbranden... Klimaatverandering laat zich overal ter wereld voelen. Maar het is nog niet te laat. Elke tiende van een graad maakt een enorm verschil. Daarom houden we de druk hoog en stappen wij mee in de grootste klimaatmars op 23 oktober in Brussel voor een rechtvaardig klimaatbeleid.

We stappen voor onze toekomst. Een toekomst met meer biodiversiteit, waarin menswaardigheid centraal staat en internationale solidariteit evident is. We stappen voor fundamentele rechten. Het recht op leven en op een gezond milieu. Het recht op gezond voedsel dat goed is voor mens en planeet. Het recht op betaalbare en duurzame energie. We stappen mee omdat niemand mag achterblijven.

De manifestatie van zondag 23 oktober wordt georganiseerd in de aanloop naar de 27ste internationale Klimaatconferentie (COP), die van 6 tot 18 november plaatsvindt in de Egyptische badplaats Sharm-el-Sheikh. Met de Klimaatcoalitie willen we de druk hoog houden op beleidsmakers om de actie tegen klimaatopwarming te versnellen. Nooit was duidelijker dat onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen ons kwetsbaar maakt en de planeet hard raakt.

Praktisch

We verzamelen in station Brussel-Noord tussen 12u30-13u. Tegen 14u startten we met onze mars die ongeveer tot 15u30 zal duren. Nadien kan je een hapje eten en gezellig met ons wat drinken in het Jubelpark. Rond 19u is de mars voorbij.

Via onze whatsapp groep kunnen we elkaar terugvinden in de menigte. Geef dus ook zeker je gsm-nummer op zodat we jou kunnen toevoegen.

Meer info

Schrijf je in

Stap je mee met onze groep van Rikolto? Laat dan hieronder je gegevens achter. We houden je op de hoogte in de aanloop van de mars voor de praktische afspraken.

We gebruiken de gegevens die je hierboven invult om je op de hoogte te houden van de voorbereiding en het praktische verloop van de klimaatmars. We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je kan dat nalezen in onze privacyverklaring: https://www.rikolto.be/nl/privacy

An Kindermans
An Kindermans
Vrijwilligerscoördinator
0484/29.16.51