Lagere scholen

Aanbod voor lagere scholen

Wat en hoe we eten heeft invloed op onze planeet en bepaalt onze toekomst. De impact van ons voedselsysteem op gezondheid, klimaat, economie en maatschappij is gigantisch. Boeren die niet meer van hun stiel kunnen leven, voedselschaarste en prijsschommelingen, ontbossing en waterschaarste. Het zijn maar enkele voorbeelden die allemaal te maken hebben met de manier waarop wij ons voeden. Kan het anders? Ja! Een betere wereld begint bij ons eten.

Steun de campagne van Rikolto (Vredeseilanden), Doe een actie met je school!

Vraag een animatie aan

Marijke

Marijke

Trainer/facilitator, organisator, onderzoekster, activiste, (opnieuw!) student, polyglotje, fietsfan, wannabe-meubelmaakster. Het is nogal moeilijk om in het kort samen te vatten wie of wat Marijke juist is of doet. Maar we kunnen zeggen dat haar nieuwsgierigheid naar wat leeft in de samenleving, en hoe we samen kunnen streven naar sociale verandering, zeker van pas zullen komen in de klas ;).

Kelly

Kelly

Afgestudeerd als sociaal cultureel werker en met een open blik voor andere culturen doceerde Kelly Nederlands aan anderstalige nieuwkomers en gaf workshops rond duurzaam koken. In Canada kwam ze alles te weten over zeewier, voedsel voor de toekomst. Kelly houdt van allerlei verschillende mensen en van het ‘van elkaar leren’, op welke manier dan ook. Kelly staat helemaal klaar om jullie klassen te veroveren.

Onze animatoren, Marijke en Kelly, brengen een interactieve les op maat van de leerlingen. Eten roert de planeet! Wat we eten heeft een impact op onze planeet en onze toekomst. We leggen je uit wat er aan de hand is en hoe we het anders kunnen aanpakken.

Opgelet! Voorwaarde is wel dat je met de school een actie opzet voor Rikolto (Vredeseilanden). Ontdek hier een paar mogelijkheden...

Laat hieronder je contactgevens achter. We contacteren je om verder af te spreken.

Onze coördinatoren

Filip Cuypers
Filip Cuypers
Vrijwilligerscoördinator Antwerpen
0485/57.54.66
Aäron De Fruyt
Aäron De Fruyt
Vrijwilligerscoördinator Oost-Vlaanderen
+32499317504
Dries Aelter
Dries Aelter
Coördinator West-Vlaanderen en Rikolto Classics
0491/37.14.57
An Kindermans
An Kindermans
Vrijwilligerscoördinator Limburg en Vlaams-Brabant
0484/29.16.51