Aan tafel met contractcateraars

Aan tafel met contractcateraars

02/07/2014

Op 13 mei 2014 bracht Vredeseilanden enkele contractcateraars samen rond tafel. Contractcateraars baten de grootkeuken uit bij bedrijven of organisaties. Gespreksonderwerp: Hoe kunnen contractcateraars bijdragen tot betere duurzaamheidsprestaties in de sociale catering?

Eén van de pijlers van de werking van Vredeseilanden in België is het verduurzamen van de out-of-home voedingsmarkt, met focus op sociale catering. Vredeseilanden heeft reeds verschillende jaren ervaring met begeleidingstrajecten rond duurzaamheid in grootkeukens.

Maar Vredeseilanden alleen zal een verduurzaming op grote schaal in de sociale catering niet kunnen realiseren. Daarvoor zijn hefbomen nodig. Contractcateraars kunnen via een duurzaamheidsbeleid zo een hefboomeffect realiseren, aangezien zij tienduizenden maaltijden per dag serveren. Contractcateraars zullen tussen 2014 en 2017 gemiddeld ook 3,7% per jaar meer maaltijden serveren binnen de sociale catering (groei gezondheidszorg, onderwijs, outsourcing van overheidsmarkt,…).

Hierbij een verslag van een boeiende uitwisseling.