Ateliers en een Award: dit wordt <em>Ik ben meer dan mijn kassaticket</em> in 2019

Ateliers en een Award: dit wordt Ik ben meer dan mijn kassaticket in 2019

03/04/2019
Hannelore Tyskens
Hannelore Tyskens
Verantwoordelijke legaten & contactpersoon Ik ben meer dan mijn kassaticket
016 / 74 47 10

Na het succes van Ik ben meer dan mijn kassaticket in 2018 zijn we de laatste maanden volop in de weer geweest om het programma van 2019 uit te werken. Terwijl het in de editie van vorig jaar vooral informerend bleef via columns, gaan we dit jaar een stapje verder door de consument en supermarkt live met mekaar in gesprek te laten gaan. En eind dit jaar reiken we een award uit!

In een tiental Ik ben meer dan mijn kassaticket Ateliers gaan consumenten samen met de gerant van een lokale supermarkt en een aantal andere experten op zoek naar antwoorden. Samen bedenken we concrete ideeën om duurzame keuzes makkelijker te maken in onze buurtsupermarkt.

Welkom op het eerste Atelier in de De Maekerij (Leuven), donderdagavond 25 april

Hoe maken we van seizoensgebonden en lokaal eten de makkelijkste keuze voor jou en voor alle Leuvenaars? Om die vraag te beantwoorden, hebben we jouw hulp nodig. In dit Ik ben meer dan mijn kassaticket Atelier gaan we aan de slag om concrete ideeën uit te werken. Oplossingen die starten bij onze buurtsupermarkt, het restaurant om de hoek, de lokale boer… en bij jou.

Winkelen doen we allemaal (en zeker niet altijd duurzaam). Jouw expertise komt dus zeker van pas. Die expertise bundelen we met die van de gerant van een buurtsupermarkt, een chefkok en een expert in gedragsverandering.

Femma is onze 'gastvrouw' voor dit Atelier en verwelkomt ons in De Maekerij, het eerste talentencafé in Vlaanderen.

Schrijf je in op meerdanmijnkassaticket.be

De Ik ben meer dan mijn kassaticket Award

Ook supermarkten zitten niet stil. In het najaar van 2019 gaan we daarom met onze community op zoek naar bestaande initiatieven van supermarkten die het ons als consument mogelijk maken "meer dan ons kassaticket" te zijn. Met andere woorden: initiatieven die duurzame voeding mainstream maken – of minstens dat potentieel hebben.

Supermarktketens kunnen hun beste initiatieven nomineren voor de Ik ben meer dan mijn kassaticket Award die we eind 2019 uitreiken. De genomineerde initiatieven gaan we breed in de kijker stellen door het debat in de media te voeren.

Hoe die award er precies uit zal zien? Welke criteria naar voren geschoven worden? Dat werken we de komende maanden uit met een expertpanel van wetenschappers, retailexperts, boeren en journalisten.

Wil je het vanop de eerste rij volgen? Laat dan op www.meerdanmijnkassaticket.be weten dat jij ook meer bent dan je kassaticket. Dan hou ik je op de hoogte via mail!