Belastingvermindering voor giften verhoogd naar 60%

Belastingvermindering voor giften verhoogd naar 60%

26/06/2020

Op 12 juni kwam de federale regering tot een akkoord over een reeks aanvullende steunmaatregelen die deel uitmaken van het derde luik van het Federaal Plan voor Sociale en Economische Bescherming. Bij deze uitbreiding werd er ook gedacht aan organisaties als Rikolto.

De belastingvermindering voor giften aan erkende instellingen wordt in 2020 verhoogd van 45% naar 60%. Voor wie vandaag een gift van € 100 doet, vermindert zijn belasting met € 60!

De nieuwe maatregel dient tot steun van ngo's als Rikolto, die erg zwaar zijn getroffen door de crisis. Zo zijn bij Rikolto ook heel wat evenementen geannuleerd (Rikolto Classics, Het Grootste Diner; De 20km van Brussel, ...) waardoor we veel minder inkomsten hebben. En die middelen zijn hard nodig als we ons doel willen bereiken om gezonde en duurzame voeding voor iedereen mogelijk te maken, vandaag en in de toekomst.

De fiscale aftrek wordt verhoogd van 45% naar 60% van het geschonken bedrag. Daarnaast wordt het deel van het netto-inkomen dat in aanmerking komt voor de belastingvermindering voor giften verhoogd van 10% naar 20%.

Steun Rikolto

Steun Rikolto

FoodHeroes overal ter wereld zorgen voor het eten op ons bord, ook als de rest van de wereld stilstaat. Steun Rikolto in de wereldwijde aanpak van de nakende voedselcrisis.

Doe een gift