Dany De Baere, de 20km-man bij AVEVE

Dany De Baere, de 20km-man bij AVEVE

27/02/2017
Frederieke Duchateau
Frederieke Duchateau
Communicatiemedewerkster campagnes en events

Zondag 28 mei 2017 is het verzamelen geblazen voor de 20km door Brussel voor Vredeseilanden. Meer dan 1000 lopers warmen zich momenteel op voor hun sportieve en fondsenwervende uitdaging van het jaar. De Vredeseilandenploeg, die in de top 10 van de beste ploegen van de 20km staat, bestaat uit honderden individuele lopers en een 20-tal bedrijven die sportiviteit en Vredeseilanden op de agenda van hun werknemers zetten. Groep AVEVE is ondertussen toe aan de 9de editie. Dany De Baere is 'onze' man bij AVEVE waar hij al bijna 10 jaar werknemers warm maakt voor de 20km en voor Vredeseilanden.

De magische 2 uur

"De start van de samenwerking tussen Vredeseilanden en Aveve? We zijn elkaar per ongeluk tegen het lijf gelopen. Iets van een 10 jaar geleden dacht ik: ik moet toch wat meer bewegen, een beetje gaan joggen. Ik ben er gewoon aan begonnen. Dat was bloed, zweet en tranen om die eerste drie kilometer gejogd te krijgen. Dat lopen deed deugd. Maar ik wou ook een doel hebben. 20 kilometer dat zou nog eens een leuke uitdaging zijn!

De kinderen thuis zeiden wat kritisch: "maar papa, daar ben jij toch te oud voor". Ik ben in oktober beginnen trainen en in mei heb ik meegedaan aan de 20km. Ik was heel enthousiast bij de start. Maar eens over de aankomst zo verschrikkelijk ontgoocheld. Mijn tijd: 2 uur en 2 minuten! Die magische 2 uur! Net niet gehaald. Tot mijn jongste mij belde om me te feliciteren , "ja maar papa, je had nog 13 000 lopers achter je".

De Vredeseilandenconnectie

"Tijdens die eerste 20km zag ik mensen lopen met bedrijfslogo's op hun t-shirts. Zou dat ook mogelijk zijn bij Aveve? Ik heb dat toen in het bedrijf opgeworpen en men zag dat zitten. In die tijd kwam ik Peter Deschamp tegen (Peter is al 25 jaar een straffe vrijwilliger voor Vredeseilanden in de regio Kortrijk, nvdr.). Hij suggereerde om voor Vredeseilanden te lopen. Ik wist niet dat dat kon, sport en een goed doel combineren. Zo is de samenwerking met Vredeseilanden begonnen."

"We zijn gestart met 20 lopers en dan hebben we dat stilletjes opgebouwd. Vorig jaar waren we met 70 lopers. Af en toe zijn er ook Nordic walkers bij. Ik heb dat zelf gedaan toen ik een jaar gekwetst was. Aan 7,5 km per uur. Ook dat is mogelijk en zo zijn er nog wat Nordic walkers bijgekomen. 70 lopers dat is een grote ploeg. We krijgen die samen via ons intranet, mails en mond aan mond reclame. Er worden ook foto's gemaakt tijdens de 20km en verspreid. Verder bieden we onze mensen de mogelijkheid aan om een looptest te doen met een gespecialiseerde firma. Je conditie wordt in kaart gebracht en dan krijg je een individueel trainingsschema waarbij je je in 10 weken klaarstoomt voor de 20km."

"Ik zorg voor publiciteit binnen AVEVE. Dat is plezant werk; je stuurt mails, je krijgt vragen... Hier werken 1800 mensen en op deze manier leer ik mensen kennen die ik anders niet tegenkom. We laten ook onze eigen loopshirts maken met het AVEVE-logo er op en dat van Vredeseilanden. Meedoen aan de 20km voor Vredeseilanden is toch wel iets om mee naar buiten te komen als bedrijf."

De laatste keer

"Dit jaar wordt speciaal! Ik word uitgerekend op de dag van de 20km, op 28 mei 2017, 65 jaar. Die dag ga ik mij voor de laatste keer in het zweet werken voor AVEVE. De samenwerking tussen Vredeseilanden en AVEVE blijft bestaan. Binnen AVEVE wordt er meer en meer ingezet op teambuilding, op gezondheid en op goeie sfeer. Deelnemen aan de 20 km door Brussel past daar natuurlijk perfect in. Ik kan dus met een positief gevoel de 20km doorgeven."

Meedoen aan de 20km?

Meedoen aan de 20km?

Schrijf je nu in