De abdijtafels van Averbode

De abdijtafels van Averbode

16/05/2018

Rikolto en Abdij Averbode stellen voor:

De abdijtafels van Averbode

De Abdij van Averbode en Rikolto gaan een bijzondere samenwerking aan rond abdijtafels. Deze “goede tafels” zijn unieke meubelstukken die ook in het belevingscentrum van de abdij gebruikt worden. Ze werden ontworpen en ambachtelijk vervaardigd door de sociale-economiebedrijven Alito en De Brug. De netto-opbrengst van de verkoop komt ten goede aan de projecten van Rikolto. Twee vliegen in één klap dus vermits het project ook werk verschaft aan mensen met een beperking.

Deze samenwerking hoeft niet te verbazen. De Abdij van Averbode kent een rijke traditie in het ondersteunen van sociale projecten én in de zorg voor voedsel en landbouw. Net dé thema’s waarvan Rikolto door de jaren heen een specialiteit heeft gemaakt. En hoe kan je deze beide thema’s beter symboliseren dan met een “goede tafel”. Samen tafelen, goed eten, gastvrij ontmoeten, deugddoend praten, … je beleeft het allemaal rond een abdijtafel.

Het onderstel van de tafel wordt ambachtelijk vervaardigd in de metaalwerkplaatsen van De Brug, voor het mooie massieve houten blad staan de houtbewerkers van Alito garant. De tafel is beschikbaar in 2 (blad)formaten: 90cm x 180cm of 100cm x 250cm.

De Brug is een maatwerkbedrijf dat zich inzet om werk te verschaffen aan personen met een mentale handicap, personen met een psychische handicap in herstel en personen die lijden aan epilepsie.

Alito streeft ernaar om dé toonaangevende onafhankelijke onderneming te zijn in Vlaanderen op het vlak van tewerkstelling van mensen met een arbeidsbeperking.

Wie op zoek is naar een unieke tafel, met een sterk sociaal verhaal erbij, voor thuis, op je bedrijf of organisatie, kan deze vanaf nu vinden in de Abdij van Averbode. Voor meer info over de abdijtafels of een afspraak, neem contact op met het tafelteam van Averbode abdijtafels [at] gmail.com

In Averbode? Spring zeker eens binnen bij het Het Moment, het belevingscentrum van de abdij van Averbode.

Aanschouw de tafels in het Moment

Bekijk of download hier de productfiche van de abdijtafels