The Foodture

The Foodture

15/10/2015

Hoe moet dat met ons eten?

Vredeseilanden, FEVIA, Fairtrade Belgium, Kaaitheater, Boerenbond en The Shift nodigen je graag uit op dinsdag 8 december in het Kaaitheater in Brussel voor een evenement over de toekomst van ons eten.

Nooit stond de landbouw- en voedingssector voor zulke grote uitdagingen als vandaag. Welke jongere in België, Senegal of Indonesië kiest nog voor een toekomst als boer of boerin als er amper van te leven valt? En hoe bereiden spelers in de voedingssector zich voor op wat komt en al bezig is?

Het programma:

16u - 18u30 Colloquium 'Duurzaam inkopen als sleutel voor duurzame voedingsketens'

Verwachtingen van een jonge boer en een jonge consument: Sam Magnus (Groene Kring) en Sabien Windels (Generation T - The Shift)

Hoe maak je duurzaam inkopen waar in de praktijk? Gert Engelen (Vredeseilanden)

Inspirerende cases:

  • Special Fruit (Karel Bolckmans, Business Development Director)
  • Verbond van Belgische Tuinbouwveilingen (Philippe Appeltans, Algemeen Secretaris)
  • Colruyt (Tony De Bock, Directeur productpromotie, aankoop groenten en fruit)
  • Ardo (Bernard Haspeslagh, CEO)
  • Ferrero
  • ICA (Scandinavische supermarktketen) o.v.

Tussen de cases door gaan we in gesprek met onder andere Hendrik Vandamme (Voorzitter ABS), Guido Vanherpe (Voorzitter duurzaamheidsgroep FEVIA), Lily Deforce (Directeur Fairtrade Belgium) en Nicolas Bonnetot (Fresh Food Director Carrefour Belgium). Ann De Bie modereert het gesprek. En u kan ook meediscussiëren

Slot door Guy Gypens (Kaaitheater)

Jan De Smet bezingt tussendoor Belgische groenten en exotisch fruit.

20u - 21u30 Voorstelling 'Pastures of the Foodture'

‘s Avonds vergasten we je op een sprookjesachtige voorstelling van Gerry De Mol met muziek, gesprekken en literatuur en voor de gelegenheid nieuw geschreven muziek. Met ook nog live tekenaar Koenraad Tinel, freelancefilosofe Ann Meskens, acteur Yves De Pauw, zangers Lieve Van Lancker en Pieter De Praetere, cellist Lode Vercampt en onder de praatgasten Piet Vanthemsche (voorzitter Boerenbond), Hendrik Draye (gerant Carrefour Herent), Ignaas Devisch (UGent), Els Dietvorst (kunstenares/schapenkweekster) en Jelle Goossens (Vredeseilanden).

Schrijf je in

Inschrijven voor het hele programma of een onderdeel kan via www.kaaitheater.be/thefoodture. Het namiddagprogramma is gratis. Voor 5 euro kan je naar de avondvoorstelling komen. Om mee te eten betaal je 15 euro.

Wees welkom !