Gingerlove en Vredeseilanden: Waar passie en engagement elkaar ontmoeten

Gingerlove en Vredeseilanden: Waar passie en engagement elkaar ontmoeten

02/07/2013

Vredeseilanden en GingerLove hot drink gaan samenwerken. Lijkt dit u op het eerste gezicht een niet voor de hand liggende mix? De godendrank van Alain Indria van vegetarisch restaurant Lombardia in Antwerpen bewijst net dat een dergelijke mix een fantastisch resultaat kan opleveren.

Duurzaamheid

Dat Vredeseilanden en Alain Indria van Lombardia elkaar zijn tegengekomen is misschien niet zo toevallig als het lijkt. Met een product als GingerLove wil Alain ook graag een boodschap meegeven, een boodschap van respect voor elkaar en de planeet die we samen delen. Duurzaamheid dus, en laat dat nu precies de core-business van Vredeseilanden zijn.

Het succes van een product als GingerLove zal op termijn vrijwel zeker sterk gerelateerd zijn met de impact die de productie en consumptie ervan op de omgeving heeft. De gezondheid van de consument is daar slechts één facet van. De impact van het product op het milieu (verpakking, grondstoffenproductie, vervoer, etc…) en op de producenten (boeren, arbeiders …) zijn de belangrijkste andere facetten.

Vredeseilanden zal GingerLove gedurende 3 jaar begeleiden en adviseren op een aantal gebieden, zoals bijvoorbeeld:

  • Transparantie i.v.m. de wijze waarop de grondstoffen geproduceerd zijn (wie zijn de boeren? Groot, klein, land …).
  • Wie zijn de handelaars, de verwerkers, etc.? Hoe zit de landbouwketen in elkaar? Hoe kunnen ze beter samenwerken zodat iedereen er beter van wordt?
  • Wat is de ideale situatie voor productie van gember?

De bedoeling is dat binnen 3 jaar zoveel mogelijk ingrediënten van GingerLove van duurzame ketens afkomstig zijn. Voor het belangrijkste ingrediënt, de gember, moet dat zeker gerealiseerd worden.

Maar er is meer

Je kan ook het nuttige aan het aangename paren want door GingerLove te kopen steun je ook Vredeseilanden. GingerLove zal Vredeseilanden steunen op events, onder andere via sponsoring en het gratis ter beschikking stellen van GingerLove hot drink. Zo komen er speciale horeca-kits ten voordele van Vredeseilanden en plannen we GingerLove home-party’s voor de komende publiekscampagne van Vredeseilanden.

Meer weten over GingerLove? Neem eens een kijkje op www.gingerlove.be , daar kan je ook zien waarom Moby of Sting graag afzakken naar restaurant Lombardia.