Het Kaaicafé doet mee aan het Grootste Diner

Het Kaaicafé doet mee aan het Grootste Diner

11/10/2019
Annelies Adam
Annelies Adam
Verantwoordelijke Communicatie en Fondsenwerving

Op de benedenverdieping van het Kaaitheater wordt dagelijks lekker gekookt. ’s Middags voor lunchende forenzers en ’s avonds en in het weekend voor een steeds diverser cultuurminnend publiek. Het Kaaitheater en het Kaaicafé, een onafhankelijke uitbating onder leiding van Isabelle Verbelen, zijn samen gegroeid in een bewuste, duurzame identiteit. “Dat was niet evident in het begin” getuigt Isabelle. “Bij de start van onze samenwerking vroeg men mij voor een bepaald event een buffetformule voor te stellen. Vol enthousiasme presenteerde ik toen nog een succulent Breugelbuffet, maar dat bleek dus niet meteen een schot in de roos.” Vandaag leggen ze heel andere accenten in hun menu.

“Duurzaamheid en ecologie zijn belangrijke aspecten van ons DNA” beaamt Jonas Maes van het Kaaitheater. “We zijn dan ook heel blij met de transitie de het Kaaicafé heeft doorgemaakt.” Op het menu staan streek- en seizoensproducten. Er worden telkens vegetarische én veganistische opties voorgesteld, naast vijf -bewust gekozen-klassiekers.

Onze kok heeft heel wat bijscholingen gevolgd, o.a. bij Eva vzw. “Ook voor hem en de rest van het keukenpersoneel is deze samenwerking enorm verrijkend.” onderstreept Isabelle. “Ons bedrijf had en heeft ervaring met catering op het hoogste niveau. Zo staan wij o.a. in voor de VIP-catering voor KV Mechelen en enkele Golfclubs. Maar de samenwerking met Kaaitheater vroeg toch iets anders van ons. Wat we hier hebben bijgeleerd, heeft ook impact op de rest van onze activiteiten. Lekker koken, voor mens en planeet dat doen we tegenwoordig elke dag. Dus die boodschap dragen we heel graag mee uit.”

Kom zelf eens proeven van de lekkere keuken van het Kaaicafé en schuif op 25 januari aan de lekkerste tafel van het Kaaicafé. Haast je, want het wordt superlekker én er zijn slechts 16 plaatsen! Aansluitend kan -indien je dat wenst- genieten van de voorstelling Forced Entertainment van Out Of Order.

Kom eten in het Kaaicafé

Kom zelf eens proeven van de lekkere keuken van het Kaaicafé en schuif op 25 januari aan de lekkerste tafel van het Kaaicafé. Haast je, want het wordt superlekker én er zijn slechts 16 plaatsen! Aansluitend kan -indien je dat wenst- genieten van de voorstelling in het Kaaitheater.

Reserveer je plaats

Schuif je aan, dan kan je genieten van een lekker menu van de chef. Wat dat precies zal zijn, ontdek je ter plekke. Uiteraard kan er rekening gehouden worden met allergieën en voorkeuren. Drankjes (behalve water) zijn niet inbegrepen en betaal je ter plekke. Wil je de voorstelling van de avond bijwonen? Dan reserveer (en betaal) je best je tickets vooraf via het Kaaitheater.

Out of Order op 25 januari in het Kaaitheater

Out of Order op 25 januari in het Kaaitheater

Out Of Order balanceert op een slap koord tussen grap en tristesse. Het is een voorstelling in flarden, die wijst op een wereld aan flarden. Geweld en ijdelheid, boosaardig en clownesk vertier monden uit in gekibbel, uitputting, hunkering, melancholie en stilzwijgen. De klok tikt. De muziek zwelt telkens weer aan tot een climax. En alles leidt uiteindelijk tot… niets.

Reserveer je tickets
Het Grootste Diner

Het Grootste Diner

Een betere wereld begint bij ons eten. Bij jou, aan tafel. Daarom lanceren Rikolto en De Standaard Het Grootste Diner Ter Wereld. In januari gaan we voor een record. Waarom? Omdat we de wereld kúnnen veranderen met lekker eten. Met zoveel mogelijk mensen, op zoveel mogelijk plekken. Geef zelf een etentje of schuif je voeten onder een tafel. Kook en eet lekker voor mens en planeet. Hiermee geef je niet alleen een belangrijk signaal, je steunt ook de projecten van Rikolto. Ook lekker.

Doe ook mee aan Het Grootste Diner