Het leukste tafelkleed ter wereld

Het leukste tafelkleed ter wereld

23/10/2019

Hoe start je een conversatie aan tafel vol lekker eten over lekker eten tijdens Het Grootse Diner? Met het leukste tafelkleed ter wereld! Eva Mouton vertaalde zes duurzame basisbegrippen in kleurrijke tekeningen. Jan De Cuyper, zaakvoerder van Finesse, zorgt ervoor dat jouw tafel vanaf januari gedekt is met een spraakmakende toile cireé .

Jan De Cuyper: Finesse is een Belgische KMO, onze producten zijn ‘proudly made in Europe’. We hechten veel belang aan goede kwaliteit en we willen het verschil blijven maken door in te zetten op creativiteit en technologie. Ik was heel erg geprikkeld door het idee om met Rikolto en Eva Mouton een nieuw ontwerp te maken. Ik hou van zaken die niet helemaal in mijn plaatje passen en natuurlijk sta ik volledig achter wat Rikolto doet. Bijvoorbeeld mensen bewust maken dat je een correcte prijs moet krijgen voor een product, dat is als lokale fabrikant volledig mijn verhaal.

De door Eva Mouton ontworpen toile cirée wordt verkocht onder het merk ‘Lola’. Deze collectie is gericht op mensen ‘jong van geest’. Door de hoge kwaliteit, gaat zo een tafellaken heel lang mee. Kinderen kunnen à volonté morsen en het blijft er heel leuk uitzien: twee meter toile cirée en je hele tafel, je hele kamer ziet er meteen anders uit.

Mensen bewust maken dat je een correcte prijs moet krijgen voor een product, dat is als lokale fabrikant volledig mijn verhaal.

Jan De Cuyper Zaakvoerder Finesse

Kwaliteit, daar hechten wij heel veel belang aan. Deze toile cirée heeft geen ftalaten, dat zijn weekmakers. Onze Lola-producten zijn helemaal Europees en ja daardoor ook iets duurder dan bijvoorbeeld een tafellaken van Chinese makelij. Maar zo een goedkoop product ziet er niet uit, het voelt niet goed en soms kan je bepaalde chemicalën ruiken die in China zijn toegestaan, maar niet in Europa. Daar wil je toch niet op eten?

In België lanceren we deze toile cirée op Trends, een beurs in januari. De officiële internationale lancering van onze Lola collectie heeft plaats in 2020 op de grootste textielbeurs ter wereld in Frankfurt. Dat is heel spannend. Daar staan we met een tafelkleed voor de Vlaamse markt, want het ontwerp bevat Nederlandse tekst. Normaal gezien zet ik nooit teksten op een tafellaken. Dat is dus heel uniek. Hier ga ik helemaal buiten mijn comfortzone voor jullie. Ik ga sowieso proberen aandacht te krijgen voor deze samenwerking tussen Finesse, Rikolto en Eva Mouton. Dit is een verhaal dat ik, als lokale fabrikant, wil vertellen aan de internationale bezoekers.

De toile cirée van Eva Mouton is o.a. te koop via online winkel Rolutex.

Kook mee met Het Grootste Diner

Kook mee met Het Grootste Diner

Een betere wereld begint bij ons eten. Bij jou, aan tafel. Daarom lanceren Rikolto en De Standaard Het Grootste Diner Ter Wereld. In januari gaan we voor een record. Waarom? Omdat we de wereld kúnnen veranderen met lekker eten. Met zoveel mogelijk mensen, op zoveel mogelijk plekken. Geef zelf een etentje of schuif je voeten onder een tafel. Kook en eet lekker voor mens en planeet. Hiermee geef je niet alleen een belangrijk signaal, je steunt ook de projecten van Rikolto. Ook lekker.

Doe mee op hetgrootstediner.be