The Inca Food Trail 2017

The Inca Food Trail 2017

26/10/2017
An Bosmans
An Bosmans
Vrijwilliger Rikolto

Avonturiers met een passie voor voeding gaan met Vredeseilanden naar de oorsprong. We ontdekken Peru, laten ons inspireren door jonge ondernemende boeren en ontdekken en proeven de basis van o.a. cacao-, koffie- en quinoa. Met deze reis steunen we Vredeseilanden en haar projecten gericht op duurzame voeding in o..a. Peru.

De laatste dag in Lima

Nog een dag in Lima en dan zit het avontuur er op voor sommigen... Annick en Eva vertrokken deze morgen om 05.00 samen met Ceviche chef Vicente naar de vis terminal in Villa Maria del Triunfo. Met die vis in de hand kon de ceviche workshop niet meer stuk. De verjaardag van "Queen Moeshke" zat daar voor meer dan iets tussen...

Cuzco, Macchu Picchu, Ollantaytambo...

Nadat we wat bekomen waren van het geweldige Macchu Picchu trokken we naar Ollantaytambo waar we een nachtje verbleven. Op 12 november bezochten we daar nog een incasite. Op de terugweg naar Cuzco bezochten we nog een site en zoutbronnen. Nu weer in Cuzco, waar we afscheid namen van onze geweldige gids. straks nemen we de vlieger naar Lima. Het einde is nabij... VAMOS!

Aangekomen in Cuzco

De eerste vriendschappelijke masterchef Peru-België werd gewonnen door...

The Inca Food Trailers werden verwacht op de Belgische ambassade voor een culinaire workshop. Dit jaar vieren Belgen en Peruvianen 50 jaar samenwerking tussen beide landen met de campagne "Belgica contigo". De uitdaging voor deze workshop: op 2 uur tijd 1000 chocoladebonbons maken met zowel Peruviaanse als Belgische accenten.

MasterChef in Peru

Gisterenavond afscheid in Pangoa, wellicht niet zo makkelijk... Allen opnieuw de nachtbus in, voor een hobbelige rit van 12 uur. Een ontbijt in "El pan de la chola", volgens sommigen de "lekkerste bakker ter wereld" later zijn ze klaar voor een workshop aan de Belgische ambassade.

Puur genieten op de boerderij

Na een heuse busrit werden we door Rolando ontvangen in Pangoa! Hij liet ons zijn boerderij zien dat gelegen is op een prachtige locatie. Hij liet ons zijn koffiebomen zien en legde zijn werkwijze uit. Ester hielp met het scheiden van het afval van de versgeplukte bonen. Hierna werden de bonen geroosterd en gemalen, en kregen we heerlijke koffie!

Eva

Schommelen in de nachtbus naar Pangoa

Vertraging op de nachtbus. Door de regen lagen er rotsen en brokstukken op de weg. Hier moesten we over met de bus. Een klein "avontuur" voor ons, helaas de harde realiteit voor de boeren die hun producten over deze gevaarlijke wegen moeten vervoeren.

Florence en Ester

Lima