Met het Davidsfonds naar Oeganda

Met het Davidsfonds naar Oeganda

09/04/2017

Davidsfonds Cultuurreis Oeganda

Van 5 september tot en met 19 september 2017

Een Davidsfonds cultuurreis gaat om ontmoetingen. Ontmoetingen met de lokale bevolking, met een lokale gids met een pakkend verhaal, met een reisbegeleider die als expert de context schetst en met ngo-projecten. Op deze reis bezoek je projecten van Vredeseilanden waaronder 'Tororo Fruits and Vegetable Farmers Coop Society' in Mbale.

De groene parel van Afrika

Oeganda wordt niet voor niets de ‘groene parel van Afrika’ genoemd. Tijdens deze reis ontdekt u de overweldigende natuur, de innemende plaatselijke cultuur en verschillende projecten van Vredeseilanden. De hoogtepunten zijn ongetwijfeld de boottocht op de Nijl, de safari in het grootste Oegandese wildpark, de daguitstap naar de berggorilla’s (facultatief) en het bezoek aan pygmeeëndorpen op het meer van Bunyonyi.

Reisbegeleiding: Réginald Moreels

Réginald Moreels is chirurg, medeoprichter van de Belgische tak van Artsen zonder Grenzen en oud-minister van Ontwikkelingssamenwerking. Ook nu nog neemt hij geregeld deel aan chirurgische missies in conflictgebieden. Hij heeft naast Centraal-Afrika ook een bijzondere band met het Midden-Oosten en is een zeer gewaardeerde reisbegeleider.