Ook Sofie Dumont is meer dan haar kassaticket... en daagt ons uit voor de seizoensgroente-challenge

Ook Sofie Dumont is meer dan haar kassaticket... en daagt ons uit voor de seizoensgroente-challenge

29/03/2018
Jelle Goossens
Jelle Goossens
Communications officer
0485/08.29.60 | 016/74.50.33

Al 1000 gezinnen lieten hun stem achter op meerdanmijnkassaticket.be. Want je kassaticket zegt wel veel... maar niet dat je geeft om het milieu, goede werkomstandigheden en een eerlijke prijs voor iedereen. We hopen dat de supermarkten ons helpen om duurzamere keuzes te maken. Maar we kunnen ook zélf onze gewoontes aanpassen. Daarom lanceren we samen met Sofie Dumont onze grote Seizoensgroente-Challenge.

Van 23 tot 30 april gaan we de uitdaging aan met onszelf. We proberen die week enkel seizoensgroenten op het menu te zetten. "Kiezen voor seizoensgroente is kiezen voor het milieu en voor het werk van boeren dicht bij ons. Bovendien is het vaak de goedkoopste optie. Kortom: het is een laagdrempelige manier om duurzamer te eten.

Wordt het makkelijk? Zeker niet, april is een vrij beperkte maand in het seizoensgroente-aanbod. Maar we krijgen hulp...

Sofie Dumont to the rescue!

De seizoensgroente-recepten zijn stuk voor stuk samengesteld door chefkok Sofie Dumont. Ze is zelf een drukbezette mama en beseft als geen ander hoe moeilijk het soms is om voor duurzaamheid te kiezen.

“Als chef hebben de seizoenen mij altijd geinspireerd", vertelt Sofie, "maar als moeder begrijp ik ook dat het voor vele mensen in de drukte van alledag niet evident is om nieuwe recepten uit te zoeken. Daar wil ik graag bij helpen. Ik kan me ook helemaal vinden in de oproep om in de winkels rondom ons de seizoensgroenten zichtbaarder te maken! Heerlijk! ”

Praktisch

Op 19 april ontvangen de deelnemers het heerlijk seizoensgroente-menu in hun mailbox, samen met een boodschappenlijstje. Vanaf 23 april sturen we dagelijks het recept. Ook de supermarkten hebben onze oproep gehoord en zullen bij het winkelen zoveel mogelijk de weg naar seizoensproducten te tonen.

Ik ben meer dan mijn kassaticket

Ik ben meer dan mijn kassaticket is een initiatief van Rikolto (Vredeseilanden), Fairtrade Belgium, KVLV Vrouwen met Vaart, Femma, Gezinsbond, Landelijke Gilden en Test Aankoop. De mensen achter de parent blog Maison Slash zijn partner in crime om de wens van veel mensen waar te maken: dat duurzaam de makkelijkste keuze wordt in de supermarkt.

Daarom daagt Ivo Mechels van Test Aankoop onze supermarkten uit om van seizoensgroenten de makkelijkste keuze te maken.

Klaar voor de uitdaging?

Klaar voor de uitdaging?

Laat weten dat je ook meer bent dan je kassaticket en doe mee aan de Seizoensgroente-Challenge.

Ik doe mee