Robin Food duurzaamheidsmand te koop bij Okay

Robin Food duurzaamheidsmand te koop bij Okay

11/03/2021

Sinds 10 maart vind je in de Okay-winkels van Colruyt Group de Robin Food duurzaamheidsmand. De manden zijn samengesteld met producten van de verschillende partners achter Robin Food, een Europees project dat Rikolto coördineert om voedseloverschotten te verwerken tot producten voor kwetsbare gezinnen.

Het initiatief ontstond in de schoot van Riso Samenlevingsopbouw Vlaams-Brabant en kwam in een versnelling tijdens de Coronacrisis. Groenteoverschotten die geen afzet meer vonden door de sluiting van de horeca, konden zo omgezet worden in soep die via voedselbanken en de sociale kruideniers van Riso Samenlevingsopbouw Vlaams-Brabant terecht kwamen bij mensen die het hardst getroffen werden door de pandemie. Dankzij een investering van EIT Food, kon Rikolto het partnerschap verbreden om er een Europees vervolg aan te breien.

De producten in deze mand hebben dan ook allemaal een link met het tegengaan van voedselverlies. "De soepen van groenteoverschotten van enVie kan je al langer vinden in onze winkels, aangezien Colruyt Group een van de stichtende partners is van enVie", zegt Annelies Noblesse van Colruyt Group. "De soep kon dan ook niet ontbreken in de mand."

Naaste de soep, bevat de mand nog een tomatenketchup van de Nederlandse partner De Verspillingsfabriek, vers appelsap van De Wroeter en twee soorten broodstengels (met kaas en met zaden) van de Spaanse partner RobinGood. De mand kost 19,95 euro. Ideaal dus om ook als geschenk te geven.

In ruil krijg je niet alleen originele, voedzame en duurzame producten, je steunt ook de verderzetting van het Robin Food-project.