Sneeuw en regen wegen op campagneweekend Vredeseilanden

Sneeuw en regen wegen op campagneweekend Vredeseilanden

17/01/2016

Het campagneweekend van Vredeseilanden loopt stilaan op zijn laatste benen. Het voorbije weekend engageerden meer dan 8.000 mensen zich om gadgets te verkopen of andere acties te organiseren voor Vredeseilanden. De regen en de sneeuw waren, vooral op vrijdag, grote stoorzenders. Op heel wat plaatsen was er erg weinig volk op straat. De opbrengst zal daardoor een stuk lager liggen dan vorig jaar.

Vorig jaar haalde Vredeseilanden tijdens haar actieweekend ongeveer 550.000 euro op uit inzamelacties aan supermarkten en op andere plaatsen. “De komende weken zijn er nog tal van acties op til. We hopen ook dat er nog heel wat mensen een gift doen via het rekeningnummer (BE64 0000 0000 5252) of de website, zodat we toch nog het bedrag van vorig jaar evenaren.” zegt Jelle Goossens van Vredeseilanden. “Tonnen respect voor onze vrijwilligers die regen en sneeuw trotseerden. Bedankt aan alle mensen voor hun solidariteit met boerenfamilies wereldwijd.”

Met de campagne Let’s #SaveTheFoodture daagt Vredeseilanden dit jaar de Belgische supermarkten uit om verder te kijken dan een lage prijs en mee te zorgen voor leefbare prijzen voor boeren wereldwijd. “Van de bananenboer in Senegal tot de melkveehouder in België: wereldwijd worstelen boeren om te overleven door de prijzenslag tussen supermarkten. Als we zo verder doen, brengen we de productie van ons voedsel in gevaar, en dus ook onze eigen toekomst. Super goedkoop voedsel komt ons uiteindelijk duur te staan. Daarom is het hoogtijd voor een superpromo... voor de boer.”

Ook het komende jaar zal Vredeseilanden verder campagne voeren om supermarkten en bedrijven uit de voedingssector op te roepen om lonende prijzen te betalen aan boeren wereldwijd.