Succesvolle 3e editie 'Your Choice'

Succesvolle 3e editie 'Your Choice'

24/06/2013

Your Choice, de 3de editie van de grootste beurs duurzame voeding voor grootverbruikers op 23 april in Tour & Taxis was succes. Op dinsdag 23 april kwamen ruim 500 professionals uit de voedingssector bij elkaar in Brussel om informatie en ervaringen rond diverse thema’s van duurzame voeding uit te wisselen. Grootverbruikers ontmoetten er leveranciers van biologische, fairtrade en lokale producten.

Your Choice is een initiatief van Vredeseilanden, Max Havelaar en Bioforum. Zowel de organisatie als de exposanten zijn tevreden met het diverse publiek dat de weg naar de beurs vond de vele professionele contacten die gelegd werden, zo blijkt uit de enquête.

Tour & Taxis

Na de editie van 2011 werd ervoor gekozen om de beurs tweejaarlijks te organiseren. Gezien de toenemende interesse werd ernaar gestreefd om de beurs, zowel qua standhouders als bezoekers, te laten stijgen. Dit groeipotentieel was duidelijk aanwezig. 65 leveranciers van lokale, biologische en fairtradeproducten stelden hun waren voor en hun aanbod aan grootkeukens. Het aanbod van producten breidt ook steeds verder uit: koffie, brood, vlees, droge voeding, wijn, kaas, vlees, bier, fruitsappen, fruit en groenten, duurzame verpakkingen tot zelfs werkkleding.

Verdubbeling aantal bezoekers

Your Choice ontving ruim 400 bezoekers: aankoopverantwoordelijken, keukenpersoneel van bedrijfsrestaurants, duurzaamheidsadviseurs, voedingsverantwoordelijken van crèches en scholen en vertegenwoordigers uit de publieke sector aanwezig. Bezoekers proefden van het brede aanbod aan duurzame voeding. Your Choice is binnen grootkeukensector een ideale gelegenheid voor ontmoeting, kennismaking, uitwisseling en afstemming toekomstige uitdaging.

Gevarieerd programma

Naast de geanimeerde standen vol met lekkernijen, had Your Choice dit jaar ook een sterk inhoudelijk programma. In de conferentie ruimte kwamen 3 sprekers aan bod: de stichting Diverzio, de Stad Gent en het restaurant van Sheraton Brussels.

Gedurende de ganse dag gaven chef-koks Geert Groffen, Catherine Piette en Filip Fransen kookdemo’s met duurzame tips voor broodbeleg, vleesvervangers, seizoenssalades, … Kauri organiseerde haar jaarlijkse speeddating in de voormiddag in een zaal naast de beurshal. Ongeveer 80 Kauri-leden namen deel aan deze sessie, alvorens de beurs te bezoeken.

Toekomst

De introductie van duurzaamheid in grootkeukens is een relatief nieuw domein, maar de ontwikkeling gaat snel. Daarom willen de partners achter Your Choice regelmatig nieuwe evenementen organiseren om nieuwe inzichten te delen. In het voorjaar 2014 staat er opnieuw een netwerksessie op het programma. De volgende editie van de beurs is alvast voorzien in het eerste semester van 2015.