Succesvolle zesde editie van YOUR CHOICE op Horeca Expo 2016

Succesvolle zesde editie van YOUR CHOICE op Horeca Expo 2016

01/12/2016

Vredeseilanden sloeg de handen in elkaar en organiseerde Your Choice, in samenwerking met Horeca Expo. Partners in crime waren BioForum Vlaanderen en Fairtrade Belgium. Vijf dagen lang was Your Choice onderdeel van de horecabeurs bij uitstek in Vlaanderen: Horeca Expo. Want Horeca Expo heeft het goed verstaan: duurzame voeding is vandaag de dag belangrijker dan ooit. Dus kregen wij een plekje te midden van alle andere reguliere mastodonten. Je kon ons vinden met een heuse marktplaats in hal 4.

Onze 17 duurzame standhouders samen, vormden de centrale ontmoetingsplek voor duurzame voeding op Horeca Expo. U denkt dat de vraag voor duurzame, biologische producten niet zo hoog ligt? Wel, we bewezen het tegendeel.
Iedereen die passeerde, was op de hoogte. Toegegeven, de één wat meer dan de ander. Informatie en boeiende gesprekken gingen gretig over de toog. Dat we duurzamer moeten leven en ons focussen op nieuwe alternatieven om het beter te gaan doen. Lokale producten, eerlijke handel, seizoensgebonden, ga zo maar door. Zowel ecologisch als sociaal en economisch duurzaam, want het is meer dan enkel uw vlees ruilen voor wat extra groentjes. Al is dat een schoon begin.

Inspirerende ontbijtsessies en Your Choice-route

’s Morgens kreeg je de kans één van onze ontbijtsessies bij te wonen. Dinsdag en woensdag kregen we zo’n veertig mensen over de vloer die luisterden naar lezingen over duurzame voeding in de toekomst en op school, terwijl ze genoten van een duurzaam ontbijt. Van daaruit kon je mee op de Your Choice-route, langs standhouders die naast hun reguliere aanbod ook duurzame producten tentoonstelden, om te eindigen aan onze stand. Kortom, het was een topeditie!