Vakbeurs Your Choice tijdens Horeca Expo

Vakbeurs Your Choice tijdens Horeca Expo

09/11/2015

4 partners –Fairtrade Belgium, BioForum Vlaanderen, EVA en Vredeseilanden- slaan de handen in elkaar om het thema duurzame voeding op de agenda te zetten. Via de jaarlijkse vakbeurs wil Your Choice grootverbruikers in contact brengen met leveranciers van biologische, fairtrade- en lokale producten.

Belangrijkste doel van de evenementen onder de vlag van Your Choice is om te informeren en te sensibiliseren over de drie pijlers van duurzame voeding (sociaal, ecologisch en economisch). Grootverbruikers kunnen kennismaken met de bestaande producten en campagnes om zo meer duurzame voedingsproducten te gebruiken. Leveranciers kunnen potentiële afnemers laten kennismaken met duurzame producten.

Samenwerking met HorecaExpo

Voor de editie van 2015 verlaat Your Choice Brussel en gaan we een samenwerking aan met Horeca Expo, de grootste vakbeurs voor Horeca en Grootkeukens van Vlaanderen. Op die manier komen nog meer professionals in aanraking met duurzame voeding, en dat op woensdag 18 november, dé dag van de grootkeukens.

Nieuwigheden

Naast de vakbeurs op 18 november op Horeca Expo, kan je als grootkeuken of horeca-zaak ook deelnemen aan:

  • Grootkeukenstudiedag (9u30-11u30, FlexMeet), een organisatie van de verschillende vakorganisaties met dit jaar als thema: duurzame menuplanning met als afsluiter duurzame appetizers op Your Choice-beurs. Registratie via www.horecaexpo.be.
  • Begeleide rondleidingen langsheen de duurzame Your Choice-route (om 10u30, 12u30 en 14u, Horeca Expo). Registratie vooraf mogelijk via www.salonyourchoice.be of de dag zelf aan de onthaalbalie van Your Choice.
  • Kookdemo’s: vegetarische gerechten voor grootkeukenchefs door Paul Florizoone van Greenway (11u30-15u, demokeuken in Hal 8). Geen registratie nodig vooraf.
  • Infosessie: duurzame voeding in kinderdagverblijven. Registratie via www.salonyourchoice.be.
  • In alle cateringpunten op Horeca Expo zal een nieuw ontwikkeld duurzaam gerecht aangeboden worden door Groep Van Eyck, Hotelschool Gent en Hotelschool Spermalie.

Meer info

www.salonyourchoice.be
Meer weten over het aanbod van Vredeseilanden in de Belgische out of homemarkt: www.duurzamecatering.be