Voedselteams en Rikolto: goed eten is een recht

Voedselteams en Rikolto: goed eten is een recht

14/12/2020

Rikolto (Vredeseilanden) en Voedselteams hebben een gezamenlijke geschiedenis. Samen staan ze al een kwarteeuw in de frontlinie om van gezonde, klimaatvriendelijke en eerlijke voeding de normaalste zaak ter wereld te maken. Vandaag, te midden van de gezondheidscrisis die een grote stok in het wiel van Rikolto's fondsenwervende campagne stak, engageren de Voedselteams zich om hun oude bondgenoot bij te staan. Klanten van Voedselteams stortten al 1780 euro aan giften voor Rikolto!

Samen met Wervel en Vormingsinstituut Elcker-ik stond Rikolto 24 jaar geleden aan de wieg van Voedselteams. Vandaag draagt Rikolto in 17 landen bij aan duurzame voedelsystemen. Boeren die telen met respect voor de planeet krijgen een eerlijke prijs. Consumenten hebben toegang tot voedzame en gezonde producten. Dat is ons ultieme doel. Voedselteams is een beweging van actieve producenten en gebruikers die met elkaar samenwerken. Voedselteams ijvert voor de bevordering van een kleinschalige, duurzame land- en tuinbouw en voor het uitbouwen van lokale economieën. Voedselteams vervult al jaren een voortrekkersrol op het vlak van de korte keten en alternatieve bedrijfsvoering en deze toegankelijk en aantrekkelijk maken voor een breed publiek.

Goed eten, dat is voor Voedselteams

  • afkomstig uit de regio

  • geproduceerd in harmonie met de vier seizoenen;

  • geproduceerd met respect voor de aarde en de natuur;

  • eerlijk: de producent behoudt het recht op autonome keuzes en prijszetting.

Inmiddels is Voedselteams uitgegroeid tot een beweging van 180 teams en een tweehonderdtal producenten (waarvan 36 wereldwinkels) verspreid over verschillende regio’s in heel Vlaanderen.

Ben je benieuwd hoe zo'n voedselteam precies te werk gaat? Via deze link kan je gemakkelijk een proefbestelling plaatsen bij jou in de buurt:

Plaats vandaag een proefbestelling bij Voedselteams

Plaats vandaag een proefbestelling bij Voedselteams

Eet jij graag lokale producten en wil je weten wie jouw voedsel geproduceerd heeft? Dan is kopen bij voedselteams iets voor jou! Ontdek het grote aanbod groenten en fruit, zuivel, vlees, brood, meel, spreads,… allemaal kraakvers en agro-ecologisch geproduceerd! Plaats eenvoudig je proefbestelling online en haal veilig af in het voedselteam in jouw buurt.

Ik proef eens van mijn bestelling!

Zij aan zij werken Rikolto en Voedselteams zo al een kwarteeuw aan het recht op goed eten. Soms kruisen de wegen nog eens in een project: Rikolto en Voedselteams sloegen onlangs bijvoorbeeld nog samen de handen ineen voor Kortom Leuven: dé Leuvense webshop voor korte keten in retail, horeca, cateraars en andere professionelen die bij lokale boeren en producenten willen aankopen.

3000 lepels voor de voedselteams

Omwille van de corona-crisis kan Rikolto geen campagne voeren in straten en op pleinen. Daarom verspreiden we dit jaar 20.000 lepels over heel Vlaanderen. Het grootste deel daarvan gaat via Rikolto-sympathisanten de ronde via de Keten Voor Goed Eten. Een 3000-tal echter wordt via de voedselteams verdeeld!

Toen Voedselteams immers hoorde van de plannen besloten ze ook een handje mee te helpen. Elk voedselteam in Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en Antwerpen zal 20 lepels uitdelen aan haar vaste klanten. Wie wil, kan een gift doen aan Rikolto via hun campangepagina!

Steun Voedselteams en Rikolto in hun actie!

Steun Voedselteams en Rikolto in hun actie!

Ik steun het recht op goed eten!