Vredeseilanden wint Award for Best Belgian Sustainability Report

Vredeseilanden wint Award for Best Belgian Sustainability Report

03/12/2014

Vredseilanden won dinsdag 2 december de Award for Best Sustainability Report in de categorie NGO. Met de Award beloont het Instituut van de Bedrijfsrevisoren (IBR) ondernemingen en organisaties die bovenop hun financieel-economische gegevens ook op een transparante manier rapporteren over hun activiteiten inzake duurzame ontwikkeling.

De jury toonde zich onder de indruk van het verslag van Vredeseilanden. “Het is een vlot leesbaar verslag dat goed de impact van de activiteiten van de organisatie aantoont. De jury waardeert in het bijzonder de manier waarop Vredeseilanden rapporteert over de besteding van het ontvangen geld.”

Volgens de jury is transparantie over de besteding van geld door NGO’s van het grootste belang omdat de samenleving hier collectief als ‘aandeelhouder’ kan beschouwd worden. “Het rapport van Vredeseilanden toont een sterke materialiteit en als NGO een uitzondering met een B-niveau en supplement gedekt GRI-sector verslag.”

“Een duurzaamheidsverslag is voor ons een evidentie”, zegt Marianne Vergeyle, “het is de kern van waar we mee bezig zijn. Maar het is fijn om in het bijzonder erkenning te krijgen voor de inspanningen die we doen om onze impact te meten en te rapporteren. We proberen ook om niet eenzijdig de succesverhalen te brengen. Men verwacht dat vaak van ons, maar in het werk dat wij doen, moet je nu eenmaal durven mislukken om succes te halen.”

De jury, samengesteld uit 26 vertegenwoordigers uit de academische, economische en social profit wereld (waaronder ook bedrijfsrevisoren), beoordeelde dit jaar 55 ingediende rapporten.

Zoals in 2013 werd bij de toekenning van de Award ook dit jaar een onderscheid gemaakt tussen vier verschillende categorieën: grote organisaties, KMO’s, NGO’s en andere organisaties (zoals onderwijsinstellingen, socio-economische organisaties en overheidsinstellingen).

De winnaars van de Award 2014 zijn:

  • Befimmo in de categorie ‘grote organisaties’,
  • Bopro in de categorie ‘KMO’s’,
  • Vredeseilanden in de categorie ‘NGO’s
  • Antwerp World Diamond Centre in de categorie ‘andere organisaties’.

Hier vind je ons jaarverslag...