Waarom een nieuwe site voor Vredeseilanden?

Waarom een nieuwe site voor Vredeseilanden?

08/10/2015
Jelle Goossens
Jelle Goossens
Communications officer
0485/08.29.60 | 016/74.50.33

We lanceerden deze week een nieuwe site voor Vredeseilanden. Proficiat? Dank. Maar waarom eigenlijk?

Enerzijds omdat jaren op het internet driedubbel tellen. Nieuwe technologieën en vooral de opkomst van mobiele toestellen vergen aanpassing. Jaja, den techniek, het is niet bij te houden!

Maar deze herlancering is meer dan een technische update. Ook op vlak van de inhoud - of moet ik zeggen: “content”? - sturen we stevig bij.

Ontdek & Investeer

Een nieuw hoofdonderdeel van de site wordt het luik “Ontdek & Investeer”. Het opzet laat zich samenvatten vatten als volgt: minder zeggen wat we doen, meer tonen wat we doen.

Bedoeling is dat dit Ontdek & Investeer-luik uitgroeit tot een compleet overzicht van al onze activiteiten wereldwijd. Je ontdekt niet alleen het hoe en waarom achter ieder project, maar ook welke investeerders er mee achter zitten, met welke partners we samenwerken, de voornaamste cijfers, welke resultaten we al bereikt hebben en wat we nog willen bereiken. Veel moet nog aangevuld worden, want op dit vlak is er nog wat werk om een en ander database-technisch te koppelen, zodat alles zoveel mogelijk geautomatiseerd verloopt. Via het updates-tabje bij het project willen we ook de vooruitgang documenteren.

Daarbij willen we natuurlijk ook iedereen de kans om ons werk te steunen. En daar is een fijne nieuwigheid. Deze site geeft namelijk de mogelijkheid om fondsenwervende acties te koppelen aan onze projecten, waarbij je volgens het principe van crowdfunding een return kan krijgen. Uiteraard is een vrije gift - die in aanmerking komt voor een fiscaal attest - evengoed nog mogelijk.

Eerste test case

Onze eerste test case voor de nieuwe site, is het project Bananen uit Senegal. Ondernemer Alain Indria van veggierestaurant Lombardia in Antwerpen is hiervoor onze ambassadeur. Hij steunt zelf gul (500 euro!) én maakt zijn klanten warm om samen met hem mee te investeren in de bananenboeren van APROVAG.

Alvast oneindige dank aan de collega’s die meewerken aan onze site. Bijzondere dank ook aan de vrijwilligers en stagiairs die niet alleen de voorbije maanden hielpen, maar zich ook de komende maanden nog inzetten om de vaak technische programmadocumenten te vertalen naar toegankelijke webpagina’s.

Kun jij zelf van en/of naar het Nederlands, Engels, Frans of Spaans vertalen en heb je zin om dat af en toe voor Vredeseilanden te doen? Laat je gegevens dan achter bij onze collega Femke: femke.vanvaerenbergh [at] vredeseilanden.be

Vredeseilanden wereldwijd

Nu ben ik eigenlijk begonnen met een leugen. We lanceren niet één nieuwe site: we lanceren er 9. Ons nieuwe webplatform huisvest niet alleen vredeseilanden.be, maar ook een nieuwe internationale site én een site voor elk regionaal Vredeseilanden/VECO-kantoor. Doorklikken kan door linksboven op de pagina "explore our network" te kiezen. Voor onze mensen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika is hun eigen site een bijkomende manier om contacten op te bouwen met organisaties en bedrijven die we nodig hebben om onze doelstellingen te verwezenlijken.

Zo. Dat volstaat ruimschoots qua aankondiging, want het meeste werk moet nog gebeuren. Vaak terugkomen is dus de boodschap. Het strekt uiteraard tot aanbevelen om - moest je dat nog niet doen - ons te volgen op Facebook, Twitter of via onze e-nieuwsbrief (inschrijven onderaan de pagina).