Rikolto Café Leuven

Rikolto Café: Jongeren geven om goed eten

Op 11 oktober nodigen we je uit in het vernieuwde deelkantoor van Rikolto in Leuven voor een glokale avond over goed eten voor en door jongeren.

Schrijf hier in
  • Hoe stomen we in Uganda een nieuwe generatie voedselondernemers klaar? Met Generation Food proberen Rikolto en haar partners jongeren terug naar landbouw- en voedingssector te leiden. Jongeren krijgen de kans om hun ideeën tot een onderneming om te vormen.
  • Hoe strijden we in Leuven tegen lege brooddozen? Te veel kinderen en jongeren nemen een lege of slechtgevulde brooddoos mee naar school. De gevolgen voor hun gezondheid én hun schoolprestaties laten zich raden. Hoe maken we van goed eten op school een recht?

Op 11 oktober brengen we die twee uitdagingen samen in een prikkelend programma over goed eten voor en door jongeren.

Dit kan je verwachten

[19.00u] Welkom bij een drankje en een hapje.

[19.30u] Gesprek met onze Oegandese collega Robinson Nakwasa en zijn verrassingsgast

Collega Jelle Goossens neemt live voor jullie de tweede aflevering op van onze podcast Het Recept Van Rikolto. Het Generation Food-project geeft jonge ondernemers een toekomst in de landbouw- en voedingssector. Ze krijgen dit jaar de steun van alle jongeren in Vlaanderen die meedoen aan de YOUCA Action Day.

Robinson werkt elke dag met deze jongeren en brengt een van die toppers voor de microfoon.

[20.15u] Nabespreking

[20.45u] Goed eten voor (Leuvense) scholieren

Hoe zorgen we dat elk kind op school toegang heeft tot goed eten? Rikolto-collega Naomi Dries werkt nauw samen met de stad Leuven en zes Leuvense scholen om dat te onderzoeken in concrete projecten. Zij vertelt over de resultaten, de aanbevelingen die eruit voort vloeien en hoe het nu verder gaat.

[21.30u] Slot met sneak preview van De Week Voor Goed Eten

Schrijf je in

Welkom op 11 oktober vanaf 19u in de Blijde Inkomststraat 50, Leuven.