Download of bestel het boek #SavetheFoodture

Over het boek

Een groeiende wereldbevolking, meer mensen die in steden gaan wonen, gronden en waterbronnen die uitgeput raken, klimaatverandering die de seizoenen in de war stuurt... Nooit stond de landbouw- en voedingssector voor zulke grote uitdagingen als vandaag. Maar tegelijk stond ook de leefbaarheid van de landbouwsector nooit zo zwaar onder druk als nu. Hoe kunnen landbouwers een antwoord geven op die uitdagingen, als ze vandaag zelfs geen degelijk inkomen verdienen? En welke jongere in België, Senegal, Nicaragua of Indonesië kiest in die omstandigheden nog voor een toekomst als boer of boerin?

Het moet anders. Maar hoe?

Deze publicatie geeft een stand van zaken van de inspanningen rond duurzame voedingssystemen bij de Belgische retail en voedingsindustrie, met bijzondere aandacht voor hun relaties met de boeren. Vredeseilanden ging in gesprek met supermarkten, voedingsindustrie en producenten. Hoe bereiden de spelers in de Belgische voedingssector zich voor op wat komt en al bezig is? Waar lopen ze vast? Waar liggen onbenutte kansen? Welke inspanningen gebeuren reeds om de positie van boeren in de productketen te versterken, bijvoorbeeld door een betere spreiding van winsten en risico’s? We verkennen ook mogelijke toekomstpistes om bestaande knelpunten in de verdere verduurzaming van de agrovoedingsketen aan te pakken.

Download

We zijn natuurlijk nieuwsgierig en weten graag wie ons boek leest. Wees gerust, we gebruiken je gegevens voor niets anders en geven ze niet door.

Vul hieronder je gegevens in. Je krijgt dan onmiddelijk een mail met de downloadlink. Wil je een hard copy van het boek bestellen? Daarvoor vind je de (betaal)instructies in de mail.

Een vijftal nieuwsbrieven per jaar met inzichten rond de ontwikkeling van duurzame landbouwketens.