Kalender

Plezant, interessant of allebei! Op onze kalender verzamelen we alle evenementen die Rikolto opzet, of waar medewerkers en ambassadeurs bij betrokken zijn.

Food.Film.Fest in Leuven: Sur le champ! op 7 december

Op 7 december kan je in het huis van Rikolto in Leuven terecht voor een vertoning van Sur Le Champ! Nakaarten doen we met een drankje en met de enige echte Superquiz!

Meer info

Food.Film.Fest in Heusden-Zolder: Sur le champ! op 12 december

Op 12 december organiseert het Rikoltoteam van Heusden-Zolder samen met de Gros deze filmvertoning in cc Muze.

Na de film volgt een nagesprek met Filip Zandecki (Puur Leguum) en An Kindermans (Rikolto).

Meer info

Eiwitfestival op 12 december

De voedingssector komt samen op het Eiwitfestival voor professionals. Dat is een halve dag waar professionals uit de voedingssector elkaar ontmoeten om informatie uit te wisselen en inspiratie op te doen over plantaardige & innovatieve eiwitten.

Rikolto-collega Hannelore Tyskens modereert de ronde tafel rond "meer plantaardige eiwitten in de supermarkt".

Info & inschrijven

The Biggest Little Farm: met Rikolto naar de film op 10 januari


Op 10 januari organiseert Schouwburg De Kern, samen met Rikolto en Jessica Lutumba (Koko Kookt), de filmvertoning 'The Biggest Little Farm', over twee documentairemakers en hun geliefde hond die de drukke stad inruilen voor een utopische boerderij.

We lichten onze Week voor Goed Eten toe en na afloop kan je genieten van een receptie met hapjes bestaande uit 'goed eten' verzorgd door Koko Kookt.

Info & inschrijven

The Biggest Little Farm: met Rikolto naar de film op 16 januari


Op 16 januari (klopt, tijdens onze Week voor Goed Eten!) organiseert Cultuurcentrum De Steiger de filmvertoning 'The Biggest Little Farm', over twee documentairemakers en hun geliefde hond die de drukke stad inruilen voor een utopische boerderij.

Rikolto-collega Filip Cuypers leidt de film kort in en na afloop kan je genieten van een fair trade drankje en een gratis proevertje van 'goed eten'.

Info & inschrijven

Studiedag Easy Peasy rond lokale peulvruchtketens op 6 februari 2024

Lokale peulvruchten vormen een belangrijk onderdeel van de eiwittransitie. Wat is de stand van zaken qua beleid, teelt, verwerking, productie en vermarkting van soja, kikkererwten, gele erwten, droogbonen en edamame?

Hoe kan de toekomst van deze lokale peulvruchten voor humane voeding eruitzien? En waarom is het belangrijk dat we hierop inzetten? 

Info & inschrijven

Blijf op de hoogte van alle evenemten

Blijf je graag op de hoogte van alle evenementen in jouw buurt? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief