Iedereen heeft recht op goed eten.

Tegen 2050 zal naar schatting 70% van de wereldbevolking in steden wonen. Tegelijk krimpt de beschikbare landbouwgrond, neemt de biodiversiteit af en verlaten steeds meer boeren hun stiel.
Deze evoluties dagen ons uit om anders na te denken over hoe we voedsel produceren én consumeren.

Over de hele wereld nemen steden en gemeenten het voortouw. Want het recht op goed eten begint lokaal – met lokale mensen en lokale actie. Bij boeren die duurzaam produceren, ondernemers die denken op lange termijn, en scholen die goed eten centraal plaatsen in klas en refter.

Daarom werkt Rikolto wereldwijd samen met 37 steden om boeren uit de regio te verbinden met stedelijke markten en om goed eten toegankelijk te maken voor iedereen.

Tijdens de Week voor Goed Eten van 9 tot 18 januari 2026 zetten we het belang van een sterk lokaal voedselbeleid in de kijker. Want samen kunnen we bouwen aan voedselsystemen die eerlijk, gezond en duurzaam zijn — voor boer én burger

Doe mee met de Week voor Goed Eten

Steun het recht op goed eten

Maak van goed eten een recht. Met jouw steun helpt Rikolto boeren een eerlijke prijs te krijgen. Je versterkt lokale voedselketens en zorgt ervoor dat gezinnen — hier en wereldwijd — toegang krijgen tot goed eten. Samen investeren we in nieuwe oplossingen om goed eten duurzaam te produceren, eerlijk te verhandelen en op ieders bord te krijgen.

Doe een gift, ontvang recepten en ga zelf aan de slag

Wanneer je een gift doet ontvang je het digitale kookboek met recepten van chefs zoals Pascale Naessens, Fatma Taspinar, Regula Ysewijn, Michaël Sels en vele anderen.

Giften vanaf 40 euro geven recht op een fiscaal attest.

Steun een actie

Onze vrijwilligers en ambassadeurs zetten over heel Vlaanderen acties op tijdens De Week Voor Goed Eten.

Ontdek wat er bij jou in de buurt beweegt, neem deel of bestel een zak vol goed eten met producten van lokale boeren en handelaars.